29 / 04 / 2024

Türkşeker Genel Müdürü Şahin'den piyasaları rahatlatan açıklama: Şeker arzında sıkıntı yok!

Türkşeker Genel Müdürü Şahin'den piyasaları rahatlatan açıklama: Şeker arzında sıkıntı yok!

Muhiddin Şahin, "Kıtlık olacak kaygısı içerisine girmeye gerek yok. Şeker üretiminin bu yıl çok daha iyi olacağını ümit ediyoruz.". İşte haberin devamı….



Türkşeker Genel Müdürü Muhiddin Şahin, şeker üretiminin bu yıl için çok daha iyi olacağını umduklarını  belirterek, "Türkiye'deki şekerin üretim kapasitesi 3 milyon 600 bin tondur. İhtiyacımız olan ise 2 milyon 700 bin tondur. Türk şeker'in 1. 200.00  bin ton kapasitesi vardır." dedi.

Şahin, Malatya Şeker Fabrikası'nda 67. dönem şeker pancarı alım kampanyasının açılışında yapmış olduğu konuşmada, bu fabrikanın 1956'da kurulduğunu belirtti.

Türkiye'de toplam 33 şeker fabrikası bulunduğunu ve bunlardan 15'inin kendilerine ait olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

"6 fabrika Pankobirlik'e ait, bunlar yarı kamu kuruluşlardır. Diğer 12'si de özel sektöre ait. Oransal olarak baktığımızda şeker fiyatlarındaki hareketlilikten dolayı bunu belirtmekte fayda görüyorum, Türkiye'de şeker üretiminin %36,5'nı biz devlet olarak zaten yapıyoruz. Piyasayı düzenli olarak regüle ederek, arz güvenliliğini sağlıyoruz. Kalan yüzde 35'i de yine yarısal kamu kuruluş, iş ortağımız olan  Pankobirlik yapıyor. Türkiye'de hiçbir zaman şeker arzında bir sıkıntı yok. Ukrayna-Rusya savaşından dolayı ufak bir dalgalanma oldu ama Türkiye'de ortalama kişi başı şeker tüketimi 29-31 kilogramdır ve bu da yıllar itibarıyla çok fazla değişmemiştir."

Türkşeker Genel Müdürü Şahin den piyasaları rahatlatan açıklama: Şeker arzında sıkıntı yok!

Türkiye'nin şeker üretiminin tüketimine yetecek seviyede olduğunu belirten  Şahin, "Kıtlık olacak kaygısının içerisine girmeye hiç gerek yok. Şeker üretiminin bu yıl için iyi olacağını ümit ediyoruz. Türkiye'deki şeker üretim kapasitesi 3 milyon 600 bin ton. İhtiyacımız olan ise 2 milyon 700 bin tondur. Türk şeker'in 1 milyon 200 bin ton kapasitesi vardır. " diye konuştu.

Malatya Valisi Hulusi Şahin ise açılış konuşmasında, 67’incisi düzenlenen  şeker pancarı kampanya alım döneminin hayırlı olmasını temenni etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön