10 / 05 / 2024

Türsab belgesi olmayanlara ceza kesildi!

Türsab belgesi olmayanlara ceza kesildi!

Sakarya Valiliği Kaçak ve Korsan Gezi ve Tur Denetim Komisyonu tarafından gezi, Tur ve Hac-Umre ile uçak bileti satanlara yönelik denetimler sonucunda, TÜRSAB yetki belgesi olmayan yer, kişilere ceza kesildi.



Denetimlerde eksik olanlara da eksikleri tamamlanması için uyarılarda bulunuldu. Valilik Kaçak ve Korsan Gezi ve Tur Denetim Komisyonu üyeleri halkın TÜRSAB üyesi olmayan hiçbir kişi ve yerden hac ve umre hizmetleri almamaları gerektiğini, bu durumlarda gezi ve turlara da rağbet etmemeleri gerekliğini, aksi halde mağdur olacaklarını söyledi. Komisyon üyeleri halkı uyararak, uçak bileti alacak, hac veya umreye gidecek, gezi ve tur organizasyonlarına katılacak kişi veya kişilerin ucuz diye rağbet etmemeleri ve TÜRSAB yetki belgesini sorması gerektiğini söyledi. 

MAĞDUR Konuyla ilgili açıklama yapan TÜRSAB Yetkilisi Serdar Sarı. "Hac Umre, Uçak Bileti. Kültür Gezileri. Tatil ve otel rezervasyonlarını TÜRSAB Üyesi olan Turizm Seyahat Acentelerine bağlı olan şirketlerden hizmet alınması gerekmekledir. Halkımızın yetkisi olmayan kişi ve kuruluşlara itibar etmemesi gerekliği ve katılacakları gezi ve iıır düzenleyen kişi ve kuruluşlara TÜRSAB üyesi olup olmadığını sorgulamaları gerekiyor" dedi 


Yeni Haber 


Geri Dön