09 / 09 / 2024

TURYİD yeni mekanlar açmaya devam edecek!

TURYİD yeni mekanlar açmaya devam edecek!

TURYİD Başkanı Barış Tansever, 2010 yılında yatırımlara devam edeceklerini söyledi



Turizm Restoran ve Kulüp Yatırımcıları İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Barış Tansever, TURYİD üyeleri olarak 2010 yılında yatırımlara devam edeceklerini belirterek, "Kriz var diye çekilmeyeceğiz ve yeni mekânlar açmayı sürdüreceğiz. 2010'da sektöre yabancı sermayenin daha çok gelmesini bekliyoruz" dedi. Tansever, geçen 10 yıl içinde Türkiye'de turizmin çok yol kat ettiğini ancak, bunun içinde yeme-içme sektörünün büyüklüğünün gerektiği kadar artmadığını belirtti.

Tansever, 250 markayı  temsil eden TURYİD'in 10 bin kişiye doğrudan, 18 bin kişiye de dolaylı istihdam sağladığını ifade ederek, "İstanbul'da 15 bine yakın yeme-içme müessesesi olduğu ve bu işletmelerde 400 bin kişinin istihdam edildiği tahmin ediliyor. Türkiye çapında 6-6.5 milyar dolarlık yeme-içme ekonomisinden bahsedebiliriz. Bunun 3-3.5 milyar doları ise İstanbul'da" diye konuştu.

Son 2 yılda İstanbul'a gelen turist sayısının 2 milyondan 7 milyona çıktığına işaret eden Tansever, "Nüfus başına İstanbul'a gelen turist 0.46 iken, Barselona'da bu oran 3.37'dir, yeme içmeye ayrılan para anlamında ise 3 kat fark var" dedi.

50 milyon tabak denetlenecek

TURYİD ve Ecolab işbirliğiyle hayata geçirilen 'Mutfağıma Güveniyorum' projesine ilişkin bilgi veren Tansever, "Projeyle yılda 50 milyon tabak gıda güvenliğinden geçerek müşteriye sunulacak" dedi. Ecolab Ülke Müdürü Hülya İbrahim ise, gıda güvenliğinin önemine dikkat çekti.
Habertürk

 


Geri Dön