09 / 09 / 2024

TURYİD başkanı

TURYİD başkanı

TURYİD Başkanı Barış Tansever, 2010 yılında yatırımlara devam edeceklerini söyledi

İMO Başkanı Ali Akgün: Kentsel dönüşüm, tercih değil mecburiyettir!

İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün son günlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalar yaparak,  kentsel dönüşümün bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren: İnşaat sektörü yılın ikinci çeyreğinde yüzde 6,5 büyüdü!

Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, inşaat sektörünün yılın ilk çeyreğinde yüzde 6,5 oranında büyüdüğünü açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren: Türk müteahhitlerin hedefi dünyayı inşa etmek!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, inşaat sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Eren, yurt içinde “ekonominin lokomotifi”, yurt dışında ise “dünyayı inşa eden” müteahhitler olmayı sürdüreceklerini açıkladı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan kentsel dönüşüm eleştirisi: Boş buldukları her alanı lüks konut üretmeye çevirdiler! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, ''We Haliç'' hak sahipleri daire eşleşme kura törenindeki konuşmasında geçmişteki İstanbul kentsel dönüşüme değinerek eleştirilerini dile getirdi. 

ATEM Başkanı Akçam: Konut üretimi düşüyor!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, TÜİK tarafından açıklanan Yapı İzin İstatistiklerinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre düşüş yaşanırken Akçam, inşaat maaliyetlerinin yüksekliğinden dolayı müteahhitlerin imalat yapamadığına dikkat çekti.

TOKİ Başkanı Levent Sungur: 27 bin 563 konutluk kentsel dönüşüm projesiyle İstanbul'u sağlam temellerde yükseltiyoruz!

TOKİ Başkanı Levent Sungur, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve ilçe ilçe yapılanları anlattı. İşte o açıklama...

AYİDER Başkanı'ndan evini kentsel dönüşüme vereceklere çağrı! 10 bin dolarla yeşil binalara dönüştürün!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, kentsel dönüşümün, binaların çevre dostu yapılara dönüştürülmesi için de bir fırsat oluşturacağını belirtiyor.

ATEM Başkanı Akçam: Enflasyon düşerken kiralar yükseliyor!

TÜFE oranında bir önceki aya göre düşüş beklenirken yükseliş göstermesini Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “Kira artış oranlarında yükseliş de devam edecektir” dedi. 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Albayrak'tan kentsel dönüşüm çağrısı: Kentsel dönüşüm konusunda yetersizlik var!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekti ve yetkilileri görevlerini yapmaya çağırdı. İşte o açıklama...

Bakırköy'de kentsel dönüşüm sorunu çözüldü ama maliyetler katlandı! Belediye başkanı: Şimdi burada yanında durmak lazım!

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Bakırköy’de başlayacak kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sorunun çözüldüğünü söyleyerek, maliyet konusuna değindi. İşte detaylar...

Bu ilçede kişi başına iki ev düşüyor! Belediye başkanı yeni düzenleme istedi! 

Tekirdağ Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, ilçede yaşanan konut sorunu ile ilgili konuştu ve yeni düzenleme önerisini gündeme taşıdı. İşte ayrıntılar... 

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı'nın çimentoculara verdiği süre doldu: 12 yeni beton santrali için düğmeye bastı!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, resmi X sosyal medya hesabından beton fiyatlarının makul seviyeye gelmesini planlayarak, 12 adet yeni beton santrali kurulması için düzenleme yaptıklarını açıkladı. İşte detaylar...

ATO Başkanı Gürsel Bayar: Gayrimenkul sektörü yılın ilk üç ayında yüzde 11 büyüdü!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri bugün Ankara'da tek çatı altında toplandı. GYODER 25. yılını I. Ankara Gayrimenkul Zirvesi'nde sektör ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Bayar, sektörün 2024 yılının ilk üç ayında yüzde 11'e yakın büyüdüğünü açıkladı.

TURYİD başkanı Haberi

TURYİD başkanı

Turizm Restoran ve Kulüp Yatırımcıları İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Barış Tansever, TURYİD üyeleri olarak 2010 yılında yatırımlara devam edeceklerini belirterek, "Kriz var diye çekilmeyeceğiz ve yeni mekânlar açmayı sürdüreceğiz. 2010'da sektöre yabancı sermayenin daha çok gelmesini bekliyoruz" dedi. Tansever, geçen 10 yıl içinde Türkiye'de turizmin çok yol kat ettiğini ancak, bunun içinde yeme-içme sektörünün büyüklüğünün gerektiği kadar artmadığını belirtti.

Tansever, 250 markayı  temsil eden TURYİD'in 10 bin kişiye doğrudan, 18 bin kişiye de dolaylı istihdam sağladığını ifade ederek, "İstanbul'da 15 bine yakın yeme-içme müessesesi olduğu ve bu işletmelerde 400 bin kişinin istihdam edildiği tahmin ediliyor. Türkiye çapında 6-6.5 milyar dolarlık yeme-içme ekonomisinden bahsedebiliriz. Bunun 3-3.5 milyar doları ise İstanbul'da" diye konuştu.

Son 2 yılda İstanbul'a gelen turist sayısının 2 milyondan 7...