12 / 05 / 2024

UBS Ekonomistleri Altın İçin 'Yeni Rekorlar' Tahmin Ediyor!

UBS Ekonomistleri Altın İçin 'Yeni Rekorlar' Tahmin Ediyor!

Altın, yeni haftada yatırımcılar tarafından yakından takip edilen bir varlık oldu. İsviçre'nin Zürih merkezli bankası UBS'ye ait ekonomistler, altın fiyatlarının ilerleyen dönemlerde orta ve uzun vadede yeni rekorlar kıracağını öngördü. Bu tahminlere dayanarak, ekonomistler altın almaya yönelik üç n



Zürih merkezli İsviçre bankası UBS'ye ait ekonomistler, altının ilerleyen dönemlerde orta ve uzun vadeli birçok etkenle tüm zamanların en yüksek seviyesini görebileceğini düşünmektedir. Bu tahminlere dayanarak, ekonomistler altın almak için üç nedeni sıralamaktadır.

MERKEZ BANKASI TALEBİ GÜÇLÜ KALACAK

Bu yıl, merkez bankalarının yaklaşık 700 metrik ton altın satın alma yolunda ilerlediği bilinmektedir. Bu rakam, 2010'dan bu yana olan 500 metrik tonun altındaki ortalamanın oldukça üzerindedir. UBS ekonomistlerine göre, artan jeopolitik riskler ve yükselen enflasyon nedeniyle merkez bankalarının altın alım eğilimi devam edecektir.

UBS tarafından yapılan açıklamada, "Jeopolitik risklerin artması ve enflasyonun yükselmesi ortamında merkez bankalarının altın alımlarının devam edeceğini öngörüyoruz. Aslında, Ukrayna'daki savaşın ardından ABD'nin Rusya'nın döviz rezervlerini dondurma kararı, merkez bankalarının uzun vadeli davranışları üzerinde etkili olabilir" ifadesi kullanıldı.

DOLAR’IN GÜÇSÜZLÜĞÜ ALTINA YÖNLENDİRİYOR

Son zamanlarda, ABD Doları'nın altına karşı değer kaybettiği ve bu durumun değişebileceği öngörülmektedir. Ekonomistler, ABD hazine kağıtlarının getirisindeki azalmanın dolar üzerinde baskı yaratmaya devam edeceğini belirtmektedir.

Ekonomistlere göre, ABD Doları'nın değer kaybettiği dönemlerde altın tarihinin en iyi performansını sergilediği bilinmektedir. Bu nedenle, ekonomistler önümüzdeki 6-12 ay içinde ABD Doları'nın bir kez daha zayıflayacağını öngörmektedir.

ABD’DE ARTAN RESESYON RİSKLERİ GÜVENLİ LİMANI TETİKLEYEBİLİR!

Kriptokoin'in haberine göre, ABD'den gelen son veriler ülkenin büyüme hızının yavaşladığını göstermektedir. Fed'in Kıdemli Kredi Yetkilisi Görüş Anketi de daha sıkı kredi koşullarının ortaya çıktığını göstermektedir. Bu durumun büyüme ve şirket karları üzerinde baskı oluşturması muhtemeldir.

Ekonomistler, 1980'den bugüne kadar elde edilen verilere dayanarak, altının ABD resesyonları döneminde S&P 500 endeksine göre göreceli performansının önemli ölçüde arttığını belirtmektedirler.


Geri Dön