15 / 05 / 2024

Uçak biletlerinin fiyatları arttı: Otobüslere talep katlandı! İstanbul'dan Balkanlar'a 40, Münih'e 100 Euro'ya gidiliyor

Uçak biletlerinin fiyatları arttı: Otobüslere talep katlandı! İstanbul'dan Balkanlar'a 40, Münih'e 100 Euro'ya gidiliyor

Kalabalık aileler, bagaj kolaylığı, uçak korkusu ve uçak bileti fiyatının fazla olması gibi sebepler, İstanbul'dan Avrupa ülkelerine otobüsle yolculuğun daha çok tercih edilmesine neden oldu. Peki otobüs bileti fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...



BİLET FİYATLARI NE KADAR? 

NTV'de yer alan habere göre; Bilet fiyatları Balkanlar'a 40 avrodan başlarken, Almanya'nın farklı şehirlerine gideceler, yere göre değişmekle beraber 100 ila 160 avro arasında ücret ödüyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Avrupa'ya Büyük İstanbul Otogarı, Aksaray ve bazı ilçelerden yolcu taşındığının altını çizdi. 

İstanbul'dan her gün en uzak olarak Almanya'ya sefer yapıldığına, sayının günde 8'e kadar yükselebildiğine dikkat çeken Özcan, Avrupa'ya seyahatte otobüs yolculuğuna ilginin yükseldiğini ve araçları dolu gittiğini belirtti. 

Uçak biletlerinin fiyatları arttı: Otobüslere talep katlandı! İstanbul dan Balkanlar a 40, Münih e 100 Euro ya gidiliyor

Kovid-19 pandemisinden önce  yurt dışına seyahate ilginin düşük olduğuna vurgu yapan TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, söz konusu açıklamasında "Uçak bileti fiyatlarındaki artıştan dolayı sefer sayılarımız arttı. Aynı zamanda uçakta bagaj sorunu oluyor, kilo sınırı var. Otobüs firmaları yolcular 3 valizle geldiği zaman da bagajları alıyor. Yolcular bagajdan dolayı otobüsle seyahati tercih ediyor" ifadelerine yer verdi. 

4-5 kişilik ailenin 500 avroya Türkiye'ye geldiğini aktaran Birol Özcan, "Uçağa binse 5 ila 6 katı olabiliyor. Bazı yolcular aktarma da yapabiliyor. Mesela Almanya'ya gidip oradan Belçika, Hollanda'ya gidiyor" şeklinde konuştu ve yaz döneminde Avrupa ülkelerine İstanbul'dan günlük 80 ila 100 arasında sefer yapıldığını, kış aylarında bu sayının azaldığını belirtti. 

Özcan, Avrupa'nın yanı sıra İstanbul'dan doğu ülkelerine de yolcu taşıdıklarına dikkat çekti. 

Uçak biletlerinin fiyatları arttı: Otobüslere talep katlandı! İstanbul dan Balkanlar a 40, Münih e 100 Euro ya gidiliyor

Büyük İstanbul Otogarı'ndan Almanya'ya yolcu taşıyan bir firmanın yöneticisi Aysel Demirkurt ise firmalarının perşembe ve pazar hariç Almanya'ya yolcu götürdüğünün altını çizdi ve Şu anda Avrupa'dan Türkiye'ye gelen yolcuların fazla olduğunun altını çizen Demirkurt, 15 Ağustos-15 Eylül arasında da Avrupa'ya giden yolcuların çoğalacağına dikkat çekti. 

Münih'ten başlayarak Dortmund'a kadar yolcu taşıdıklarını belirten Demirkurt, "Bilet fiyatlarımız, İstanbul'dan Münih'e 100 avro, Dortmund'a 160 avro. Yurt dışından ülkeye geliş sezonu olduğu için İstanbul bilet fiyatları 130 ila 175 avro arasında değişiyor" açıklamasında bulundu ve İstanbul'dan Münih'e yolculuğun normal şartlarda 27-30 saat arasında değişebildiğini dile getirdi. 

Gümrüklerde araç kuyruğu arttığı zaman 40-45 saat arasında da yolculuğun sürebildiğini aktaran Demirkurt, "Ayrıca Almanya dağılım noktası. Fransa'ya, Norveç'e, Hollanda'ya, İsveç'e ve İsviçre'ye geçmek isteyenler buradan gidebilir. Pandemiden sonra yolcu sayımız da arttı" ifadelerini kullandı. 

Uçak biletlerinin fiyatları arttı: Otobüslere talep katlandı! İstanbul dan Balkanlar a 40, Münih e 100 Euro ya gidiliyor

İstanbul'dan Balkan ülkelerine her gün yolcu taşıyan bir firmanın yöneticisi Süleyman Balkan da otobüslerinin Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan ve Kosova'ya gittiğine vurgu yaptı. 

Haftada Kuzey Makedonya'ya her gün, Arnavutluk ve Kosova'ya üçer gün, Sırbistan'a da tek gün sefer olduğunu dile getiren Balkan, açıklamasında "Yolcular Kuzey Makedonya'ya 12, Kosova'ya 15, Arnavutluk'a 13-14 saatte gidiyor. Toplamda haftada 15 sefer düzenliyoruz. Uçak pahalı, yolcular otobüsü tercih ediyor" şeklinde konuştu. 

Balkan, tek gidiş bilet fiyatının Kuzey Makedonya'ya 40 avro, Kosova, Arnavutluk ve Sırbistan'a 50'şer avro olduğunu söyledi. 

Avrupa'ya yolcu taşıyan firma çalışan Meryem Ünle ise Yunanistan ile Romanya'ya her gün yolcu götürdüklerini belirtti ve "Kargo taşımadığımız için gümrüklerde beklemeden express olarak geçiyoruz. Bundan dolayı da tercih ediliyor" diye konuştu. 

Ünlü, açıklamasında "Uçak fiyatlarının fazla olmasından dolayı yolcular otobüsü tercih ediyor" ifadelerine yer verdi. 

Hırvatistan Zagrep'e uçak fiyatlarının yüksek olduğunu ve yer bulamadığını dile getiren bir başka vatandaş Emre Mutlu da "Bosna'dan gitmeyi düşündüm uçakla. Orası da aynı şekilde. 7 bin lira civarındaydı fiyatlar" diyerek otobüs biletinin ise 100 avro olduğunu vurguladı. 

Son dakika: Hatay'da Toplu Düğün Projesi başladı! Evlenecek çiftlere çeyiz desteği verilecek!

Şehirlerarası otobüs biletlerine en az yüzde 20 zam yolda! ÖTV artışı otobüs biletlerine de yansıyacak!

Mini Cabrio'ya 207 bin 997 TL zam geldi! Mini Cabrio'nun Temmuz 2023 fiyatları ne kadar?  


Geri Dön