12 / 10 / 2024

Uçak mobilyaları evinize taşındı

Uçak mobilyaları evinize taşındı

Bir uçağın kapısından sehpa, kanadından yemek masası, koltuğundan televizyon koltuğu olur mu Girişimci Emre Özkul kullanılmayan uçaklardan topladığı parçaları tekrar dizayn edip ofis ve ev mobilyalarına dönüştürüyor




  Daha önce bir uçak kapısının üzerinde yemek yediniz mi Ya da evinizi veya büronuzu uçak koltuklarıyla dekore etmeyi düşündünüz mü Eğer havacılığa biraz olsun meraklıysanız ya da sıradışı tasarımlardan hoşlanıyorsanız şimdi anlatacağımız tasarımlar tam size göre. Değişik havayolu şirketlerine ait uçakların hurdalarından çıkan koltuk, tekerlek, dolap, tepsi gibi eşyaları satın alan Emre Özkul bu ürünleri meraklıları için yeniden tasarlayıp www.ucakkoltuklari.com adlı internet sitesinde satışa sunuyor.

Servis dolaplarına talep fazla

Aslen turizmci olan Özkul, yaklaşık bir yıl önce arkadaşını ziyaret etmek için Türk Hava Yolları 'na gittiğinde aklına parlak bir fikir gelmiş. Hizmetten çıkan uçakların parçalarının satıldığını öğrenen Özkul, her sıradışı Türk girişimci gibi bunları farklı bir yolla değerlendirmeye karar vermiş. Farklı havayolu şirketlerine ait kullanılmayan uçaklardaki ürünleri satın alan Özkul, o günden bu yana çeşitli uçak parçalarından kişiye özel tasarımlar yapıyor. Ürünlerin yeniden hazırlanması için mimar ve özel tasarımcılarla çalıştığını belirten Özkul en çok uçak koltuklarının ilgi gördüğünü anlatıyor: “Koltuklar dışında servis dolaplarını da yeniden tasarlıyoruz. Pilotların kıyafetlerini astığı gardıropları ve tepsilerini de kullanıyoruz. Dolaplar yanmaz ve çok hafif, kullanımı çok kolay. Ayrıca her birinin farklı bir hikayesi ve prestijli bir imajı var. Ofisinizi ya da odanızı bu araçlarla döşediğinizde insanları etkileyebilirsiniz. ”

Ekonomi mi, business mı

Pek çok kişi uçmayı çok sevdiği ya da farklı dekoratif ürünleri ilgi duyduğu için uçak araç gereçlerini satın alıyor ve kullanmaya başlıyor. Farklı bir tasarım bulmanın artık çok zor olduğunu ve kendilerinin bu ihtiyacı giderdiğini belirten Özkul evini, odasını tamamen bir uçak içi gibi tasarlamak isteyenlerin olduğunu da söylüyor: “Bunun için uçakların yan panellerini kullanıyoruz. Yolcu uçaklarının ekonomi, business sınıfı koltukları farklı işlevler için kullanılabiliyor. Ofis sandalyesi olarak da televizyon koltuğu olarak da kullanılır. Bunların istenildiği gibi farklı renkte, desende ve kumaşta kaplayabiliyoruz. İsteyenler konferans salonu, vapur veya otomobil-lerinde de kullanabiliyor. Örneğin bugünlerde uçak kanadından bir yemek masası yapıyoruz. ”

6 bin liraya sehpa

www.ucakkoltuklari.com adlı ternet sitesinde satışa sunulan bu tasarımlara sahip olmanın bedeli ise istediğiniz ürüne göre değişiyor. Uçak koltuklarının fiyatlarının 350-7 bin, dolapların ise 500-2 bin 500 TL arasında değiştiğini belirten Emre Özkul en çok business class koltukların satıldığını anlatıyor: “Bu koltukların fiyatı 900 TL 'den başlıyor. çünkü çok teknolojik ürünler. Uçak kapısından sehpa ise 6 bin TL. ”

Star/ASLI GÜR


Geri Dön