20 / 05 / 2024

Uçan şeker fiyatlarına karşı marketlerden şaşırtmayan düzenleme

Uçan şeker fiyatlarına karşı marketlerden şaşırtmayan düzenleme

Mazot, benzin, ayçiçek yağı, et derken şimdi de şeker fiyatları market raflarında uçuşa geçti. Şekerin fiyatı vatandaşın ağzının tadını kaçırdı. Bakanlık şekerle ilgili soruşturma başlattı. Marketlerse vatandaş şekere hücum etmesin diye şaşırtmayan bir düzenlemeye imza attı.



ŞEKERİN FİYATINA DEVLET MÜDAHALESİ

Şekerde oluşan fahiş fiyat artışlarına sonunda devlet müdahalesi geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı, özel sektördeki bazı firmalara yapılan uyarılar sonucunda bir çuval şeker fiyatının 800 TL'den 575 TL bandına indirildiğini açıkladı.

Bir çuval (50 kilogram) şekerin fiyatı 700 TL’ye kadar çıkmış, bazı marketlerde şeker reyonları boşalmıştı. Ticaret Bakanlığı bazı şeker firmalarına ayar verdi.

Devletin şeker firmalarını uyarmasından sonra fiyatlar aşağı çekildi. Tarım ve Orman Bakanlığı 800 lirayı gören şekerin fiyatı düştü açıklaması yaptı. Bakanlıktan yapılan son dakika duyurusunda, “Şeker üreticisi firmalara gerekli uyarıları yaptık, özel sektördeki bazı firmalar çuval şeker fiyatlarını 800 TL'den 575 TL bandına indirdi. Bu fiyatların kalıcı hale dönüşmemesi durumunda piyasanın dengede kalması için gerekli tedbirler alınacak ve üretici firmaların uygun maliyetle şeker tedarik etmesini sağlanacaktır" denildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön