30 / 04 / 2024

Ücretli öğretmen ve usta öğretici ek ders saati ücretine zam geldi! İşte zamlı yeni maaşlar...

Ücretli öğretmen ve usta öğretici ek ders saati ücretine zam geldi! İşte zamlı yeni maaşlar...

Öğretmen açığı olan eğitim kuruluşlarına atanan ve ders başı ücret alan eğitmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde değişikliğe gidildi. Ayrıca maaşlarına yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artış yapıldı. İşte detaylar...



Öğretmen açığı olan eğitim kurumlarına atanan ve ders başı ücret alan eğitmenler ücretli öğretmen olarak tanımlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca ataması yapılan ücretli öğretmenler, doğum izni ya da hastalık ayrılmış öğretmenlerin yerine derse giriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ndeki konuşmasında, ücretli öğretmenlik ek ders ücretine ilişkin açıklama yaptı.

Sözleşmeli öğretmen olarak da tanımlanan ücretli eğitmenler, idarecilik yapamazken hizmet puanlarıda olmaz. Yalnızca bir eğitim dönemi süresince okullarda derse girebiliyor. İhtiyaç olduğu noktada sözleşmeleri, okul yönetimi tarafından yenilenebiliyor.

Ücretli öğretmen ve usta öğretici ek ders saati ücretine zam geldi! İşte zamlı yeni maaşlar...

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ÜCRETİ NE KADAR? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada:

Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler için saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gideceklerini söyledi.

Böylece aylık ücretlerinde 2023 senesinde yüzde 91 oranında artış yapmış olacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milli Eğitim burslusu lisansüstü öğrencilerimizin burslarını, okudukları ülkenin şartlarına göre değişen oranlarda yükseltiyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Burslarda döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yapmış oluyoruz." dedi.

Ücretli öğretmen ve usta öğretici ek ders saati ücretine zam geldi! İşte zamlı yeni maaşlar...

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN NE İŞ YAPIYOR?

Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, ücretli eğitmenlerin görevleri çalıştıkları kuruma ve branşlarına göre değişiklik gösteriyor.

Okul öncesi öğretmenlerinde ücretli çalışma fırsatı oluyor. 4- 6 yaş arasındaki çocuklar onarı ilköğretime hazırlamak, sosyal becerilerini geliştirmek ve ücretli okul öncesi öğretmenlerin görevleri arasında bulunuyor. Ücretli eğitmenler sınıf içerisinde disiplini sağlıyor. Öğrencilerin ders içeriklerine dair sorduğu sorulara cevap veriyor. Sınıf öğretmenlerinin görevleri öğrencilere okuma yazma eğitimi vermek. Ek olarak sınıf öğretmenleri matematik, müzik, fen bilimleri ve beden eğitimi derslerine de giriyor. Öğrencilerin çok yönlü gelişimlerinde önemli bir rol oynayan sınıf öğretmenleri, yarım dönem ya da 1 sene boyunca eğitim verebilir.

O ildeki 2 arsa satılıyor! Yazlık bölgede yüzde 20 indirimle arsa sahibi olabilirsiniz! 

Şua İnşaat Elite Garden'da son 5 villa! 1 ay sonra teslim!

Diyanet'ten kiracı ve ev sahipleri anlaşmazlığına cuma hutbesi formülü: Hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan istedi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön