28 / 04 / 2024

Diyanet'ten kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığına cuma hutbesi formülü: Hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan istedi

Diyanet'ten kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığına cuma hutbesi formülü: Hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan istedi

Diyanet'in bu haftaki hutbesinde kira artışlarına dikkat çekildi. Müslümanların ticarette ahireti gözetmeleri gerektiği belirterek o şekilde hareket etmeleri söylenirken merhametli bir ev sahibi, insaflı bir kiracı olunması gerektiğine vurgu yapıldı.



Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorun gittkçe büyümeye başladı. Ülkenin dört bir yanından kiracı ve ecv sahipleri arasında çıkan anlaşmazlıklar ve sorunlar gelmeye devam ediyor. Artan fiyatlar,  geçim sıkıntısı tüm vatandaşları olumsuz etkilerken, üstüne bir de kira fiyatlarına gelen zamlar tuz biber oldu. Gündemden düşmeye ev sahipleri ve kiracı sorunlarına bu hafta cuma hutbesinde de değinildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 ildeki camilerde okutulmak üzere yayınlanan Cuma hutbesinin bu haftaki konusu ev sahipleri ve kiracıların arasındaki anlaşmaklıklar oldu. Bu cuma hutbede merhametli bir ev sahibi, insaflı bir kiracı olunması gerektiğine vurgu yapıldı. 

Diyanet ten kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığına cuma hutbesi formülü: Hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan istedi

DİYANET'TEN KİRACI VE EV SAHİBİ ANLAŞMAZLIKLARINA CUMA HUTBESİ!

Diyanet tarafından belirlenen bu hataki Cuma Hutbesinde vatandaşların ticarette sadece dünya kazancını değil, ahiret hesabını da gözetmesi gerektiğine vurgu yapıldı. 

Bu haftaki hutbede Müminin, servet ve malının esiri olamayacağına dikkat çekilerek, merhametli ev sahibi insaflı kiracı olun çağrısında bulunuldu. Mümin rızkına kimsenin hakkını bulaştıramaz denildiği rutbede kendisinin ve ailesinin boğazından haram lokma geçirilmemesi konusunda açıklamalarda bulunuldu. 

Hutbede; Mümin, daha fazla kazanç elde etmek için temel ihtiyaç maddelerini stoklamamalı. Arz talep dengesini bozarak bir malı değerinden fazlaya satmamalı ifadeleri yer aldı. 

Diyanet ten kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığına cuma hutbesi formülü: Hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan istedi

Kiracı ve ev sahipleri ikle ilgili de insanların zorunlu ihtiyacı olan ev ve işyerini boş bırakıp fiyatları yükseltmemeli çağrısımda bulunuldu. Merhametli bir ev sahibi, kiracısının da bir aile geçindirdiğini unutmaz denilen hutbede ''İnsaflı bir kiracı da kasıtlı olarak ev sahibini mağdur edemez. Sevgili Peygamberimiz'in hadis-i şerifine göre kimseye kasten zarar verilemez; zarara, zararla karşılık da verilemez. İslam’a göre bir kişinin canına, malına ve haysiyetine zarar vermek haramdır ve büyük günahlardandır." ifadelerine yer verildi. 

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

Ev sahibinin 15 bin TL kira artışı isteği arabulucuda çözüldü! Kiracı ve ev sahibi yarı fiyatına anlaştı! 

Kiracılar ve ev sahipleri arabulucuya koştu: 10 günde 7 bin 651 başvuru yapıldı

Geri Dön