27 / 04 / 2024

Uğur Bayar kimdir? Uğur Bayar ne iş yapmaktadır?

Uğur Bayar kimdir? Uğur Bayar ne iş yapmaktadır?

Uğur Bayar kimdir? Uğur Bayar'ın eğitim durumu nedir? Uğur Bayar'ın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Uğur Bayar'ın kim olduğu ve Uğur Bayar'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



Uğur Bayar Anadolu Efes Yönetim Kurulu Üyesi - Bağımsız üyesidir. Uğur Bayar, New York Eyalet Üniversitesi Matematik ve İstatistik Bölümü’nden Bachelor of Science derecesi ile  mezun olmuştur. Sayın Bayar, kariyerine 1987 senesinde Citibank Türkiye’de başladı ve 1992’de kamu görevine geçene kadar bankanın hazine bölümünde çeşitli görevlerde yer aldı. 

Uğur Bayar, 1992-1997 yılları arasında T.C. Başbakanlık Kamu Ortaklığı İdaresi Başkan Yardımcılığı da yapmıştır. Daha sonra, 1997-2002 yıllarında da Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda bulunmuştur. Bu görevleri sırasında, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış,  Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda bulunmuş. Buna göre, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyeliği, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde yer almıştır.

Uğur Bayar kimdir? Uğur Bayar ne iş yapmaktadır?

2004 yılında katıldığı Credit Suisse’de 2017 senesine kadar Türkiye CEO’luğu ve Yatırım Bankacılığı Bölümü Başkanlığını yürütmüştür. Halen daha Anadolu Grubu, Anadolu Efes, Coca-Cola İçecek ve Tekfen Teknoloji Yatırım şirketlerinde yönetim kurulu üyesidir. 

2010-2022 yılları arasında Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF Türkiye) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Bayar, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’nde yer alan bağımsız üye kriterlerinin tümünü karşılamaktadır.

ANADOLU EFES NE İŞ YAPAR?

Anadolu Grubu'nun içecek ana iş kolunda faaliyet gösteren Anadolu Efes, bira, malt ve alkolsüz içeceklerin üretimi ile pazarlamasını gerçekleştiren bir şirketler topluluğudur.

Yusuf Canbolat kimdir? Yusuf Canbolat ne iş yapmaktadır?

Çağlar Göğüş kimdir? Çağlar Göğüş ne iş yapmaktadır?

Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik kimdir? Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ne iş yapmaktadır?

Ali Fuat Erbil kimdir? Ali Fuat Erbil ne iş yapmaktadır?

 


Geri Dön