30 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya İkamet İzni Kanunu'yla ilgili açıklama yaptı!

Uğur Dumankaya İkamet İzni Kanunu'yla ilgili açıklama yaptı!

Resmi Gazetede yayınlanarak dün yürürlüğe giren Türkiye’de taşınmazı olan yabancılara kısa süreli İkamet İzni Kanunu’na yönelik Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya açıklama yaptı



Yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası’nın ardından Resmi Gazetede yayınlanarak dün yürürlüğe giren Türkiye’de taşınmazı olan yabancılara kısa süreli İkamet İzni Kanunu’na yönelik Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya şu açıklamayı yaptı. 


“Mütekabiliyet Yasasının ardından getirilen bu hak ile gayrimenkul sektörünün beklentilerinden biri daha çözülmüş oldu. Mütekabiliyet Yasası sonrası pek çok yabancı ülkemizden oturuma yönelik konut alımına başladı ancak oturum izni konut alımı yapan ya da alım yapmak isteyen yabancı alıcıların önündeki en büyük engeldi. Nihayet yabancılara satış konusunda engelleri aşmaya başlayacağız. Bu hem Türkiye ekonomisi hem de inşaat sektörü açısından çok olumlu ve mutluluk verici bir haber” dedi. 


Türk ekonomisinin lokomotifi haline gelen inşaat sektörünün giderek dünyanın ilgisini çektiğini belirten Dumankaya sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye ve özellikle İstanbul artık dünyanın cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Yasanın çıkması ile birlikte Türkiye uluslararası pazara açılan bir marka haline gelecek. Bu yasa, ülkemize ilgisi olan ve burada yaşamak ve yatırım yapmak isteyen birçok insan için yeni bir fırsat olacak. Önümüzdeki günlerde konut satışlarında hareketli günler yaşayacağımıza inanıyorum. ” diyerek sözlerini noktaladı. 



Geri Dön