27 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi!

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Ankara'da yapımı devam eden ve merakla beklenen 3 metro hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve açılış tarihlerini müjdeledi. İşte ayrıntılar...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi'nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesiyle belediyecilik hizmetlerinde yaşanan değişime değinen Bakan Karaismailoğlu, belediyecilikte plan yapmanın ve geleceğe hazırlanmanın önemine işaret etti. 

"Yaptığımız harcamalarla maksimum kazanç sağlamak zorundayız. Onun da olmazsa olmazı iyi planlama yapmaktır" açıklamasında bulunan Adil Karaismailoğlu, 2002 yılında 8,6 milyon adet olan araç sayısının 26 milyona çıktığını, yapılan planlama sayesinde trafik sıkışıklığını çok daha az yaşadıklarının altını çizdi. 

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi! 

Karaismailoğlu, kısa mesafelerde bisiklet ve scooter kullanımının mutlaka teşvik edilmesinin gerekli olduğunu dile getirdi ve "İstanbul'da şu anda 270 kilometre raylı sistem hattı var. Olmasaydı, vatandaş ulaşım ihtiyacını nasıl karşılayacaktı" diyerek bireysel yolculuklara yönelimin artacağını, trafiğin içinden çıkılamaz bir hale geleceğini vurguladı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü günlük 240 bin aracın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 120 bin aracın kullandığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, 1973'te açılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne (Boğaziçi Köprüsü) ve ondan sonra yapılan ulaşım projelerine yönelik eleştirilere değindi. 

Karaismailoğlu, konuyla ilgili olarak "Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden günlük 200 bin araç geçiyor. Devlet planlaması gerekiyor. Çünkü önündeki gelişmeleri görüyor. Burada ulaşım ihtiyacı artıyor." açıklamasında bulundu ve Marmaray'ı da geçtiğimiz hafta 671 bin vatandaşın kullandığına dikkat çekti. 

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Ankara'da yapımı devam eden ve merakla beklenen 3 metro hattı ile ilgili de konuştu. Bakan Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile İstanbul Havalimanı-Zincirlikuyu Metro Hattı ve Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılış tarihlerini duyurdu. 

İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun merakla beklenen o metrolarla ilgili açıklaması...


Geri Dön