10 / 05 / 2024

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi!

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Ankara'da yapımı devam eden ve merakla beklenen 3 metro hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve açılış tarihlerini müjdeledi. İşte ayrıntılar...



Demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemindeyiz Adil Karaismailoğlu, son 18 yılda 183,6 milyar dolarlık ulaştırma ve haberleşme yatırımı gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, şu anda 13 bin 100 kilometrelik bir demir yolu işletmeciliği yaptıklarını dile getirdi. 

Bakan Karaismailoğlu, 25,5 kilometre uzunluğunda ve 16 istasyona sahip Gaziray'ın açılışını hafta sonu gerçekleştirdiklerini anımsattı. "Bu projeyle birlikte bunun yanında bir de hızlı tren hattı var. Bugün inşaatı devam eden hızlı tren hatlarımızla önümüzdeki 4 yılda Kapıkule'den hızlı trene binen vatandaşımızın kesintisiz bir şekilde İstanbul, Ankara, Konya, Karaman, Mersin ve Gaziantep'e kadar uzanan hatta hummalı bir çalışma var" açıklamasında bulunan Karaismailoğlu, gelecek 4 senede bu kesintisiz hızlı demir yolu ağının tamamlanacağına vurgu yaptı.

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi!

Ankara'da önemli bir yatırımları olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, "AKM-Gar-Kızılay metrosunda artık son aşamaya geldik. 2023'ün ilk aylarında AKM-Gar-Kızılay metrosunu açıp önemli bir ihtiyacı Ankara'da gidermiş olacağız" şeklide konuştu ve megakentte beklenen 2 metro hattı ile ilgili de açıklama yaptı.

İstanbul Havalimanı-Zincirlikuyu metro hattının İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının bu ayın sonunda ya da aralık başında açılacağını, sinyalizasyon sertifikası almak için bağımsız kuruluşların şu anda testleri uyguladığına dikkat çeken Karaismailoğlu, bunun ardından Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir hattının açılacağına dikkat çekti. 

Milli Emlak İstanbul'da 5 adet konutu satıyor! 494 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Ev alacaklar dikkat! Resmen açıklandı! Konut almak için şu an doğru zaman mı?

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar Şırnak'ta çekildi!

 


Geri Dön