29 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı’nın proje öncelikleri değişti!

Ulaştırma Bakanlığı’nın proje öncelikleri değişti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından önceki yıllarda hayata geçirilen fakat uzun süredir harcama yapılmayan projeler TBMM gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBBM'ye soru önergesi sundu...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından önceki yıllarda yapılan ve uzun süredir harcama yapılmayan projeler CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM gündemine taşındı.

Sözcü'de yer alan habere göre; CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından önceki yıllarda hayata geçirilen ancak uzun süredir harcama yapılmayan projelere ilişkin meclise soru önergesi sundu. 

Gürer'in önergesini cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kalkınma Bakanlığı'nın genelgesiyle acil ihtiyaçlara yönelik projelere öncelik verildiğine dikkat çekerek, bu kapsamda bazı projelerin önceliklerinin değiştiğini ifade etti. 

HARCAMA YAPILMAYAN PROJELER

Gebze-S. Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-3 üncü Havalimanı-Halkalı YHT Hattı, Diyarbakır-Mazıdağı (Mardin)Demiryolu İltisak Hattı,  Ankara  Yol Mekanik Atölye Modernizasyonu,  İzmir  Limanı İkinci Konteyner Molü Yapımı ve Yaklaşım Kanalının Taranması, Ödemiş Kiraz HT Demiryolu, Aksaray-Ulukışla Demiryolu, Bergama Soma Demiryolu, Test ve Ölçüm Treni, MustafaYavuz-Çobanbey Varyantı, Nusaybin-Cizre-Silopi-Habur Demiryolu ve Habur Lojistik Merkezi, Afyon-Konya (E-S-T-A), Suveren-Gözertepe-Genç Yeni Demiryolu (DAP), Nemrut Körfez Bağlantısı, Aliağa-Çandarlı-Bergama Limanı Demiryolu Yapımı ve Çandarlı Limanı Bağlantısı ve Selçuk-Ortaklar Yeni Demiryolu, İkinci Hat Yapımı, Çift Hatlı Demiryolu Projesinin Çerkezköy- Kapıkule kısmı.

GÜRER: PLANSIZLIK VE ÖNGÖRÜSÜZLÜK

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer çok sayıda projenin 2018 yılı bütçesinde olmasına rağmen, bu projelerin öncelikli projeler kapsamından çıkarılmış olmasını ‘plansızlık' ve ‘öngörüsüzlük' şeklinde ifade etti. Gürer, projeler için harcanan emek ve giderlerin  kamu kaynaklarının boşa harcanması olduğuna dikkat çekerek plansız, öngörüsüz ve kapsamlı bir çalışma dahilinde ele alınmayan yüzlerce projenin ne yazık ki uygulanmadan sonlandığını belirtti.

Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı mecliste!

Yap-işlet-devret sözleşmelerindeki düzenlemeler meclis gündeminde!


Geri Dön