02 / 05 / 2024

Ümraniye'deki Roman vatandaşların konut sorunu TBMM gündeminde!

Ümraniye'deki Roman vatandaşların konut sorunu TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Ümraniye'de yaşayan Roman vatandaşların barınma ve eğitim sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Ümraniye deki Roman vatandaşların konut sorunu TBMM gündeminde!


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Ümraniye'de yaşayan Roman vatandaşların barınma ve eğitim sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem sorularını Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya iletti.


Erdem önergesinde "İstanbul Ümraniye’de Roman vatandaşların barındığı çadır ve barakalar uygun barınma imkânı yaratılmadan belediye ekiplerince yıkılmış, yaklaşan kış mevsimi öncesinde barınma imkânı olmayan Roman vatandaşların okula giden çocuklan mağdur edilmiş, yaşam ve barınma hakları ellerinden alınmıştır. Roman vatandaşlar bu anlamda en temel haklarından bile yoksun bırakılmaktadır." diyerek 6 soru sordu.


Erdem'in soruları


1. Anayasamızda güvence altına alman barınma hakkı dikkate alındığında yaşanan bu ihlale ilişkin ne gibi düzenlemeler düşünülmektedir?


2. Bugüne kadar hangi gerekçelerle bölgedeki ilköğretim çağındaki çocuklar için ders çalışacak ve oyun oynayacak alanlar inşa edilmemiştir?


3. Kış aylarında insanların hijyenik olmayan ortamlarda kalmaması adına ‘somut* ne gibi çalışmalar yapılacaktır?


4. Bölgede yaşayan çocukların eğitim hakkı çerçevesinde okul ihtiyaçları karşılanmakta mıdır?


5. İstanbul’da barınma problemi yaşayan yurttaşlarımızın sayısı kaçtır? TOKİ’de bu bireylerin istihdam edilmesine dönük daha önce herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?


6. Bakanlığınızın evsizlere yönelik bugüne dek ne gibi çalışmalar yapmıştır? Türkiye’de hâlihazırda kaç evsiz insan bulunmaktadır? Bunlardan kaçı mültecidir?





Geri Dön