18 / 05 / 2024

Roman vatandaşların konut sorunu

Roman vatandaşların konut sorunu

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Ümraniye'de yaşayan Roman vatandaşların barınma ve eğitim sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İzmir Seferihisar TOKİ eleştirisi: Deprem bölgesindeki vatandaşlar konut bekliyor!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İzmir Seferihisar'da hayata geçirilen TOKİ konutlarının eleştirerek, deprem bölgesindeki vatandaşların konut beklediğini belirtti.

Vatandaşların kredi borcu 1.4 trilyon artışla 3.2 trilyon liraya ulaştı!

Bankada parası olanların varlıklarına son bir sene 5.1 trilyon TL eklenirken, vatandaşların kredi borcu da 1.4 trilyon artış göstererek, 3.2 trilyon liraya ulaştı.

Ev sahibiyle kira tartışması yaşamak mı, krediyle ev almak mı? Vatandaşlar ne dedi?

Son zamanlarda artan ev fiyatları ve konut kredisi faizleri sebebiyle, ev sahibi olmak neredeyse imkansızlaştı. Peki konut yatırımı yapmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar ve vatandaşların görüşleri...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Vatandaşların Marmara depremi endişesi azaldı: Şubat 2023’te yüzde 80 olan endişe oranı, Ocak'ta yüzde 66'ya geriledi!

Ipsos tarafından yapılan bir son dakika açıklamasına göre, vatandaşların büyük Marmara depremi endişesinde düşüş yaşandı. İşte anketlerden depremler ile ilgili çıkan sonuçlar...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahminleri!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği beklediği asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Peki vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahmini ne? İşte Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

Roman vatandaşların konut sorunu Haberi

Roman vatandaşların konut sorunu


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Ümraniye'de yaşayan Roman vatandaşların barınma ve eğitim sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem sorularını Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya iletti.


Erdem önergesinde "İstanbul Ümraniye’de Roman vatandaşların barındığı çadır ve barakalar uygun barınma imkânı yaratılmadan belediye ekiplerince yıkılmış, yaklaşan kış mevsimi öncesinde barınma imkânı olmayan Roman vatandaşların okula giden çocuklan mağdur edilmiş, yaşam ve barınma hakları ellerinden alınmıştır. Roman vatandaşlar bu anlamda en temel haklarından bile yoksun bırakılmaktadır." diyerek 6 soru sordu.


Erdem'in soruları


1. Anayasamızda güvence altına alman barınma hakkı dikkate alındığında yaşanan bu ihlale ilişkin ne gibi düzenlemeler düşünülmektedir?


2. Bugüne kadar hangi gerekçelerle bölgedeki ilköğretim çağındaki çocuklar için ders çalışacak ve oyun oynayacak alanlar inşa edilmemiştir?


3. Kış aylarında insanların hijyenik...