02 / 05 / 2024

Üniversiteye girecek adayların dikkatine! Türkiye’de en kolay iş bulan meslekler belli oldu

Üniversiteye girecek adayların dikkatine! Türkiye’de en kolay iş bulan meslekler belli oldu

YKS puanlarının açıklanması ile milyonlarca öğrenci en kolay şekilde iş bulmanın ve en çok getiri sağlayacak meslekleri seçmenin yollarını arıyor.



Türkiye'de en çok aranan ve en kolay iş bulan meslekler ise belli oldu. “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi”, kolay şekilde iş bulunan meslek gruplarını yüzdelerini vererek açıkladı. “ÜNİ-VERi” aktardığına göre ülkemizde en kolay iş bulan mesleklerde ilk sırayı tıp fakültesi çekiyor. Yine listenin aynı şekilde ilk sıralarında eczacılık, hemşirelik, odyoloji ve fizyoterapi gibi sağlık birimleri yer alıyor. Posta Gazetesi’nden yazarı Sadık Gültekin, en kolay iş bulan meslekleri bugünkü köşesinde yer verdi. İşte detaylar…

1- TIP: 

Birinci sırada tıp fakültesi yer alıyor. Tıp fakültesi mezunlarının kamuda iş bulma oranı ise % 100. Mezuniyet sonrası altı aylık dönemde iş bulma olasılıkları ise % 91.5.

2- ECZACILIK: 

İkinci sırada ise eczacılık mezunları var. Mezuniyet sonrası iş bulma olasılığı % 67.9. Mezun olmadan iş bulma oranı ise % 3.3. Eczacılık bitirmiş olup kamuda iş bulmak ise hiç kolay değil.

3- ODYOLOJİ: 

İşitme ve denge üzerine uzmanlaşılan bu bölümde ilk altı ayda iş bulabilme oranı % 67.1.

4- FİZYOTERAPİ: 

Fizyoterapiden mezun olanların ilk altı ayda iş bulma oranı % 57.8. Öğrencilikte ise % 5 dolayında iş bulma ihtimali yüksek.

Üniversiteye girecek adayların dikkatine! Türkiye’de en kolay iş bulan meslekler belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön