19 / 07 / 2024

Ünlü analist altında ralli için tarih verdi. İşte değerli metalleri uçuracak senaryo

Ünlü analist altında ralli için tarih verdi. İşte değerli metalleri uçuracak senaryo

Piyasa analisti ve ekonomist Tunç Şatıroğlu piyasaları etkileyecek iki önemli gelişmenin peşpeşe geleceğini söyledi. Fed'in faiz kararını 2 Kasım'da açıklamasının ardından 8 Kasım'da ABD'de ara seçimlerin yapılması ve Aralık ayında Fed'in geri adım atmasıyla piyasalar beklentilerine kavuşacak.




Ünlü analist altında ralli için tarih verdi. İşte değerli metalleri uçuracak senaryo

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak ara seçimlerin de bir dengelenme aracı olarak görüldüğünü kaydeden Şatıroğlu, istatistiklere bakıldığında ABD'deki ara seçimlerin genel olarak SP 500 için genellikle iyi bir yıl iyi bir performans yakalandığını söyledi. Şatıroğlu, "İki pozitif şey üst üste gelebilir. 2 Kasım'da Fed'in biraz daha az şahin olması ve 8 Kasım'da kongrenin bölünmesi ve 14 aralıkta fed'in geri adım atması ile ABD borsalarını uçurabilecek bir gelişme olabilir. Böyle bir senaryoda önce borsalar sonra da değerli metallerde bir ralli görülebilir. Değerli metallerde Aralık ayında zaten dönemsel olarak bir yükseliş görülür, onu görebiliriz. Bizim borsa bundan nasıl etkilenir? Eğer ABD'de borsalarda bu yükseliş 2 ay sürerse ucuz kalan piyasalara da bir miktar para girer, seçim beklentileri nedeniyle de para girişi olur. Yabancı hakkında rapor yazılan ve ucuz kalan hisselere girer. Bankalar, holdingler ve büyük şirketlerdir. Değerleme raporu olan hisselere gelir" şeklinde konuştu.

 

Dünya ekonomileri krizden ne zaman çıkacak? Fed, Rusya ve Çin nasıl rol oynayacak?

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

'Fed faizi yüzde 5'e çıkacak ve 2023 sonuna kadar da indirmeyecek'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön