17 / 05 / 2024

Ünlü analist altında ralli için tarih verdi. İşte değerli metalleri uçuracak senaryo

Ünlü analist altında ralli için tarih verdi. İşte değerli metalleri uçuracak senaryo

Piyasa analisti ve ekonomist Tunç Şatıroğlu piyasaları etkileyecek iki önemli gelişmenin peşpeşe geleceğini söyledi. Fed'in faiz kararını 2 Kasım'da açıklamasının ardından 8 Kasım'da ABD'de ara seçimlerin yapılması ve Aralık ayında Fed'in geri adım atmasıyla piyasalar beklentilerine kavuşacak.



Beklentilere göre Amerikan Merkez Bankası Fed 2 Kasım'da faizi 75 baz puan daha artıracağını anketlerde bu beklentinin yüzde 95 olduğunu ifade eden Şatıroğlu, böylelikle faizin 3.75 - 4 aralığına çıkarılacağını söyledi. Fed'in üzerindeki baskıların arttığına işaret eden Şatıroğlu, Wall Street'te Fed başkanlarından birinin verdiği röportajda Aralık ayındaki faiz artışının gözden geçirilmesi yönünde bir görüş yer aldığına dikkat çekti. Piyasaların Fed'in bu baskılar karşısında yenilmesini ve agresif artırımlarından vazgeçmesini beklediğini dile getiren Şatıroğlu, "Fed asıl amacımız fiyat istikrarıdır yani enflasyonla mücadeledir diyor. Sıkı para politikasıyla ABD petrol fiyatını düşüremez. Bu para politikasının dışında bir şeydir. ABD'de fed başkanlarına verilen mesaj, faizi yüzde 4'e getirdiğinizde zaten yeterince artırmış oluyorsunuz bundan sonrası sizin kontrolünüzde değil mesajı veriliyor" diye konuştu.

Faiz kontrolsüz yükseliyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön