Sektörel

Ünlü analist yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler konut almak için doğru zamanı araştırırken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı.

 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mayıs 2024 dönemine ilişkin merakla beklenen konut fiyat endeksi verileri geçtiğimiz günlerde resmen açıkladı. TCMB tarafından açıklanan rakamlara göre 2024 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında artış gösteren konut fiyat endeksinin (KFE), bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 45,0 oranında arttığı, reel olarak da yüzde 14,9 oranında azaldığı kaydedildi.

Konut piyasasında sert rüzgarlar estiği şu günlerde yeni bir konut sahibi olmak isteyenler konut almak için doğru zamanı araştırırken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı.

Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/taaardu üzerinden yaptığı paylaşımda "Yatırım amaçlı konut alım zamanı için şu grafik benim rehberimdir." diyerek, "Dolar bazlı konut fiyat endeksi 38,76'da. Bu endeks 32 dolara gerilediğinde gönül rahatlığı ile alınabilir." ifadelerini kullandı.


Tardu Barlas'ın paylaşımı şu şekilde:


Tardu Barlas'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Binaların depreme dayanıklılığından kamu da sorumlu tutulacak! AYM'den kritik karar çıktı! 

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı'ndan Kalamış açıklaması!

Bina tamamlama sigortasının fiilen kullanımı için önerge verilmeli: Kentsel dönüşüme, depreme önem veren vekillere çağrı