07 / 07 / 2024

Ünlü ekonomist ilk kez böyle yüksek bir fiyat verdi! Doları olanlar korkudan tir tir titredi!

Ünlü ekonomist ilk kez böyle yüksek bir fiyat verdi! Doları olanlar korkudan tir tir titredi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kuru hakkındaki açıklamalar devam ediyor. Dolu dolu dolar yatırımı yapan yatırımcılara heyecanlandıran açıklama ile birlikte gündem değişti. Bu fiyatı görenler şaştı kaldı. İşte tüm detaylar...



DOLAR YATIRIMI PANİK YARATTI

Döviz hesapları 2022 itibariyle yüzde 65 olarak belirlenmişti. Bankacılık mevduatında döviz hesapları payı ise yüzde 40 oranına kadar gerileme kaydetti. 24 Şubat tarihi itibariyle döviz mevduatlarında toplam rakam 2212 milyar 452 milyon dolara kadar düştüğü görüldü. Döviz mevduatlarında yaşanan gerileme ise yatırımcıları korkuttu.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama ile birlikte 24 Şubat 2023 haftası itibariyle bankacılık sektöründe yer alan mevduat 55 milyar 533 milyon lira değerinde artış sağladı. Mevduat toplamı ise 9 trilyon 693 milyar liraya kadar çıktı. Bankalarda Türk Lirası cinsi yatırımlarda yükseliş yaşanırken yabancı para yatırımında yüzde 2,2 gerileme yaşandı.

Ünlü ekonomist ilk kez böyle yüksek bir fiyat verdi! Doları olanlar korkudan tir tir titredi!

DOLAR 40 TL'YE YÜKSELEBİLİR

Elinde dolar bulunan herkese uzman isimler tarafından peş peşe uyarılar yapılmaya başlandı. Yapılan uyarılarla beraber dolar kuruna özel tahminler geldi. Ekonomist Selçuk Geçer tarafından gelen isabetli tahminler üzerine yeni bir tahmin daha geldi. Yatırımcıların yakından takip ettiği Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Selçuk Uçar, dolar kurunun ilerleyen günlerde 36 TL ile 40 TL arasına kadar yükselebileceğinin altını çizdi.

İslam Memiş’ten peş peşe kritik altın uyarısı! Altını olanların aklı başından gitti!

İş arayanlara peş peşe müjde! İŞKUR 81 ilde 163 bin 700 personel alacak! Hemen başvurun!

Emeklilere çıldırtan müjde! Bayram ikramiyesine yüzde 122 artış geliyor!

Geri Dön