17 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Murat Kubilay doların benzersiz bir atak yapacağı tarihi açıkladı! Uçurumdan yuvarlanılacak

Ünlü ekonomist Murat Kubilay doların benzersiz bir atak yapacağı tarihi açıkladı! Uçurumdan yuvarlanılacak

Dolar 20 TL'lere yaklaştı. Ünlü ekonomist Murat Kubilay ise kötü senaryoyu açıkladı. Dolar ne zaman atak yapacak? İşte detaylar...



PPK TOPLANTISI KRİTİK

Kubilay’ın bir başka dikkat çektiği konu ise 23 Haziran’da gerçekleşecek olan PPK toplantısı oldu. Kubilay, bu toplantı için, “Kubilay, ''Mevcut dolar seviyesinde hiçbir balon yok. Her zaman geçici düşüşler yaşanabilir, ancak kurun sürekli gitmesinin nedeni mevcut düzeyin dış açığı örtmesine yetmemesi. İlk 5 aydaki dış ticaret açığı 42 milyar dolar ve turizmden gelen miktar bunun yarısı dahi değil. İyi haber şu anda bir kur atağı yok, sadece kur olması gereken yere geliyor; bu esnada yapılan rezerv satışlarıyla bu süreç daha hafif sürdürülüyor. 23 Haziran tarihli PPK toplantısı kritik. Bu sefer normalleşme baskısı ve beklentisi var; tabii muhtemelen olmayacak'' ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Murat Kubilay doların benzersiz bir atak yapacağı tarihi açıkladı! Uçurumdan yuvarlanılacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Haziran 2022 tarihinde saat 01.37’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,14 Türk Lirası, euro 18,42 Türk Lirası, altının gramı ise 1.021,95 Türk Lirası değerinde.

Doları adım adım bilen adam Selçuk Geçer doların için kritik tarihi açıkladı! Dolar yatırımcısı dikkat

Aylık 73 bin liraya 15 milyon işçi alınacak! İşte aranan meslek grupları ve şartlar

Bu şehirde yaşayan çiftçilere müjde! 30 milyonluk destek

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön