04 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten şok eden açıklama! Dolar ve altını kimse tutamayacak!

Ünlü ekonomistten şok eden açıklama! Dolar ve altını kimse tutamayacak!

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) Haziran ayı faiz toplantısı heyecanla beklenirken, piyasalar da fiyatlanmaya başladı. Borsada büyük satışlar nedeniyle dolayı gerileme yaşanırken, dolar ve altın ise iniş çıkışlarını sürdürüyor. Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, korkutan bu hareketlilik için kritik uyarı



Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, FED'in açıklaması beklenen faiz kararı öncesinde önce kısa bir video ile piyasa değerlendirmesi yaptı. Emtiaların şu an cazip olduğunu belirten Şatıroğlu, bunun için iyi bir habere ihtiyaç olduğunu belirtti! FED'in 50 baz puan artışına gideceğini belirten Şatıroğlu, dolar altın gibi emtia araçlarında yükselişlerin başlayacağını açıkladı.

Ünlü ekonomistten şok eden açıklama! Dolar ve altını kimse tutamayacak! PİYASADA SERT SATIŞLAR BAŞLADI

FED'ten 50 baz faiz artışı beklendiğini fakat enflasyon verisi yüksek gelince 75 baz puan artışı gelecek denildiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Amerikan on yıllıklar neredeyse fiyatlanmış oldu. Ben 50 baz puan artışı bekliyorum. Amerika'da resesyon süreci var. Amerika'da 20 yıldır düşük enflasyon var. Bizim enflasyon önceliğimiz deyip bilanço küçültmeye mi gidecekler yoksa enflasyon yüksek gitsin 50 baz puan faiz mi artıracaklar? Bence Fed'in zaten 20 yıldan beri gelen bir fiyat istikrarı var. '3 yıl enflasyon olsun' deyip 'Yavaş düşürürüz' diyebilirler. Böyle bir ortamda faiz kararları açıklanıyor arkasından Merkez Bankası başkanı konuşuyor. Yorum yapmak doğru değil. Perşembe günü yorum yapabilirim. "

Peki, dolar ve altın ne olacak? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön