04 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten şok eden açıklama! Dolar ve altını kimse tutamayacak!

Ünlü ekonomistten şok eden açıklama! Dolar ve altını kimse tutamayacak!

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) Haziran ayı faiz toplantısı heyecanla beklenirken, piyasalar da fiyatlanmaya başladı. Borsada büyük satışlar nedeniyle dolayı gerileme yaşanırken, dolar ve altın ise iniş çıkışlarını sürdürüyor. Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, korkutan bu hareketlilik için kritik uyarı



BORSADA YÜKSELİŞ BAŞLIYOR

Borsa İstanbul hareketli ortalamanın üzerinde kapattığını söyleyen Tunç Şatıroğlu, sıfır trendin 2500'den başladığını kaydederek şunları kaydetti:

"Bir düzeltmeden sonra yükseliş yaptı. Ama bu yükseliş başarılı olamadı. Tekrar hareketli ortalamaya kadar geri çekildi. Ama yükseliş trendi bozulmuş değil. Şubat ayından beri baya iyi yükseliş yaptı. Yüzde 29'luk yükseliş var. Ve bu yükselişin devam etmesini bekliyorum"

Dolardaki yükselişle servetlerine servet kattılar! İşte listenin birinci sırasındaki zenginlerPİYASA DÜŞÜŞ BEKLİYOR AMA DOLAR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK!

Dolar/TL'de yatay hareketlilik olduğuna dikkat çeken Tunç Şatıroğlu, çıkan ürünün getirisi enflasyonun altında olduğunu belirrti. Borsaya ve dolara rakip olmayacağını söyleyerek piyasada düşüş beklentisi olduğunu belirtti. Tunç Şatıroğlu, beklentilerin nedenini şu sözlerle açıkladı:

"Birileri çıkıp dolar bozdurun diyor. Ben çok takılmıyorum. Rezerv belli. Faiz artıramıyorlar. Böyle olunca bu dolarda düşüş olur mu? bilemem. Sonuçta bu hareketli ortamdan yukarı çıkmış. Ana yön yukarı yön. Dolarda yükselişin devamını bekliyorum. Haftalardır dolar altın alın diyorum. "

Ünlü ekonomistten şok eden açıklama! Dolar ve altını kimse tutamayacak! İŞLER TERSİNE DÖNEBİLİR!

Amerikan on yıllıkların 3,45'e yükseldiğini söyleyen Şatıroğlu, 3,50 olduğunda her şeyi fiyatlamış olduğunu belirtti. Şatıroğlu, şu cümlelerle açıklamasını sonlandırdı:

"Bu trendin güçlü olduğunu gösterdi. Ama Fed geriye döndürebilir. Ons altında ise haftalıkta hareketli ortalamayı geçemedi. 1810'a doğru bir geri çekilme oldu. İşler tersine geri dönebilir. Destek seviyelerine kadar geldi. Ama yukarı yönde bugün yarın hareket gelebilir. Altın yükseldiği zaman gümüş yükselir. FED'in faiz kararından sonra yükseliş gelebilir. Çok fazla kötü haber üst üste geldi. Altın gibi diğer ürünler şu an cazip sadece gelecek iyi bir habere bakıyor"

Altın 1 ay sonra işte bu kadar olacak! Piyasa kahini İslam Memiş'ten son dakika açıklaması! Hemen bu rakamlara bakın!

Dolarda Fed kararı öncesi fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor! Dolar/TL bugün ne kadar 15 Haziran 2022?

15 Haziran 2022 altın fiyatlarında son dakika! Bugün gram altın, çeyrek altın, tam altın, Cumhuriyet altını ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön