14 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten şoke eden ifadeler! 2023’te bunları alanlar dikkat etsin!

Ünlü ekonomistten şoke eden ifadeler! 2023’te bunları alanlar dikkat etsin!

Uzmanlar tarafından 2022 yılında borsa dışında hiçbir alanda kazanç sağlanmadığı ifade edildi. Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş 2023 yılı için dolar, euro, borsa ve altın değerlendirmesinde bulundu. Aktaş, yatırım yapanların ne kadar kazanacağını açıkladı. İşte Alaattin Aktaş'ın o yazısı…



2023 YILINDA PİYASADA NELER YAŞANACAK?


Ekonomist Alaattin Aktaş, 2022 yılını değerlendirirken tasarruf sahibi 2022 yılındaki gibi bir zulüm görmedi!" başlıklı yazısından şunları söyledi:
“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) finansal yatırım araçlarının 2022’ye ilişkin yıllık verilerini açıklayınca şöyle bir geçmişe uzanıp daha önce neler yaşanmıştı bakalım istedik. TÜİK verileri 1998 yılına kadar gidiyordu, yani elimizde çeyrek yüzyıllık bir veri seti vardı.

Ünlü ekonomistten şoke eden ifadeler! 2023’te bunları alanlar dikkat etsin!

Fazlasıyla detaylı olan bu veri setini ayıkladık, sadeleştirdik ve 25 yıllık dönemin reel getiri oranlarını ortaya koyduk. TÜİK, devlet iç borçlanma senetlerini finansal yatırım araçları arasında izlemeye 2005’te başladığı için DİBS oranları söz konusu yıldan itibaren listede yerini aldı.”
Nominal getiri oranlarının tüketici fiyat artışlarında ne kazandırdığı ve ne götürdüğünü listede yer aldığını söyleyen Aktaş, mevduatın kazandırdığını söylerken borsanın da kaybettirdiğini ifade etti. Dövizin ön planda olduğunu belirten Aktaş, 2022 yılında sadece borsanın kazandırdığını açıkladı. Aktaş, nominal getirinin enflasyonun altında kaldığını sözlerine ekledi.

Farklılıkların giderilmesi için yıllık ortalama gelirin ne olduğunu öğrenmek için hesaplama yaptığını ifade eden Aktaş, “Tasarrufların mevduat, borsa, dolar ve euro, altın ve 2005’ten itibaren DİBS’e eşit tutarda yatırıldığı varsayımıyla tüm tasarrufların ortalama getirisini hesapladık” şeklinde konuştu.

Altının efendisi İslam Memiş son tahminini resmen açıkladı! Altını olanların adeta dünyaları başına yıkıldı! Hemen bakın

İslam Memiş'ten heyecanlandıran tahmin! Bu tarihte altın 1400 lira olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön