06 / 05 / 2024

Ünlü milyarder, servetini bağışlayacağını duyurdu!

Ünlü milyarder, servetini bağışlayacağını duyurdu!

Amazon’un kurucusu ünlü milyarder Jeff Bezos, 124 milyar dolarlık servetinin büyük bir bölümünü bağışlayacağını duyurdu. Bezos, bağış için belirlediği kriterleri açıkladı.



Scott, yardımlarını gıda güvensizliği, ırksal eşitsizlik ve yoksullara odaklanan ve özellikle de bağış alamayan kuruluşlara yaptığını da ifade etmişti.

Jeff Bezos kimdir?

Jeff Bezos, 1986 yılında Princeton Üniversitesi bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliği bölümününden dereceyle mezun. Bezos, üniversiteden mezun olduktan sonra finans teknolojisi ve telekomünikasyon girişimi olan Fitel’de işe başladı.

Kısa sürede müşteri hizmetleri müdürlüğüne terfi eden Bezos, bir süre sonra bankacılık sektörüne geçti. Jeff daha sonra yeni kurulan DE Shaw & Co isimli yatırım şirketine geçti. Bezos henüz 30 yaşındayken DE Shaw & Co şirketinin kıdemli başkan yardımcılığına terfi etti.

Bezos, finans sektöründe başarılı bir kariyer yapmış olsa da gelişmekte olan e-ticaret dünyasına adım atmak istedi. Bu nedenle DE Shaw şirketinden çevrim içi bir kitapçı kurmak için harekete geçti.

E-ticaret devi hâline gelen ve dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından sık sık tercih edilen Amazon, tıpkı başarılı birçok girişim gibi bir garajda şekillendi. Amazon, ilk etapta Cadabra olarak yola çıktı, bir süre sonra isimde değişikliğe gidildi.

Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Asgari ücretli çalışan ne kadar kıdem tazminatı alır?

Memur ve emekliye yapılacak ek zam hesaplandı! 1.971 lira…

Türkiye, internet üzerinden alışverişi sevdi! İşte 6 ayda harcanan rakam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön