16 / 05 / 2024

Ünlü otomobil markası 60 bayisini kapatıyor! 

Ünlü otomobil markası 60 bayisini kapatıyor! 

Kadim bir geçmişe ve üne sahip otomobil üreticisi Jaguar anavatanında 60 adet bayisini kapatma kararı aldı. Akıllaraysa "Acaba Jaguar batıyor mu?" sorusu geldi.



Jaguar yaptığı açıklamada ise yeni elektrikli modellerinin geleceğini söyledi. Akabinden dünyanın daha çok dijitalleştiğini ve artık her şeyin internet üstünden satın  alınabildiğini ilave edildi. Marka bundan sonraki Jaguar satışlarının büyük çoğunluğunu online halde yapmayı planlamakta. Yani ortaya çıkan “Jaguar batıyor” iddiaları asılsız.

Marka takip edeceği bu strateji doğrultusunda şirkete belirli bir yük bindiren “bayii masrafları” kaleminden de sıyrılacağıonı belirtti. Bu masraf listesinden kasıt showroomlara giden otomobillerin nakliyeleri, satış alanlarının alt ve üst yapı giderleri, eleman masrafları gibi. İngiliz şirketi bu giderlerin azalmasıyla kar oranında yükseliş yaşayacağını söyledi. akabinden “Jaguar batıyor” gibi söylemleri de önemsemediklerini söyledi.

Ünlü otomobil markası 60 bayisini kapatıyor! 

Bu uygulama bir ilk değil zaten. Jaguar’dan daha evvel de online satışa geçmiş firmalar var. Mercedes Benz’in bir online store hizmeti bulunmakta. Buradan istediğiniz aracı konfigüre edip satın alabiliyorsunuz. Ardından marka sizin için tüm işlemleri halledip aracınızı kapınıza kadar getiriyor. Türkiye’de Mercedes-Benz ile birlikte BMW’de aynı hizmeti vermekte. Diğer markalarında yakın zamanda bu yönteme geçmesi bekleniyor.

İslam Memiş acil kodu ile uyardı! Kimse bu fırsatı kaçırmasın!,

Bu devlet desteğini duyunca gözleriniz yuvalarından fırlayacak! Hemen bu habere bakın 

BİM'de nohut 76.50 TL, Tereyağı 139 TL, margarin 39.75 TL! 12 Mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön