16 / 05 / 2024

Üreticiler açıkladı! Fındığın taban fiyatı ne kadar olmalı?

Üreticiler açıkladı! Fındığın taban fiyatı ne kadar olmalı?

Fındık taban fiyatının bu sene ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Fındık üreticileri de taban fiyat beklentilerini açıkladı. İşte detaylar!



Tolga İskenderoğlu, “Bilhassa ülkedeki fındık işlemekte olan firmaların tekelleşme yaratmadan daha çeşitlenmesine ihtiyaç var. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin burada çok daha önemli bir rol oynayarak fındık üreticisine sahip çıkmalıdır. Fındıkta bu yılki fiyat beklentisi, en azından 120 lira civarındadır. Üretici açısından da bu fiyatın altında fiyatın açıklanması durumunda, üreticiler ciddi anlamda mağdur olacaktır” diye konuştu.

Üreticiler açıkladı! Fındığın taban fiyatı ne kadar olmalı?

“KALİTELİ VE HATIRI SAYILIR FINDIK ÜRETİYORUZ”

İskenderoğlu, şunları aktardı; “Fındıkta ilimizde yaklaşık olarak 7 bin üretici var bunlar da Borçka ve Murgul ilçelerinde fındık üretimi yapıyor. Artvin’de 7 bin 500 ton fındık üretimi yapılmaktadır. İklimsel koşullara göre biraz düşmüş olsa bile düştüğü dönemlerde de yaklaşık 5 bin ton kaliteli iyi bir fındık üretiliyor. Buna ülkemizin ilk ve tek biyosfer rezervi olan Macahel’i de eklenildiği zaman gayet kaliteli Karadeniz'de de iyi kalitede fındık üretiyoruz.

Fındık ile ciddi sorunlarımız var tabi, ilk önce fındık arazilerin yenilenmesine ve fındık arazilerinin gençleştirilmesine ve bakımının yapılmasında da devlet desteğine ihtiyacın olduğu gibi beraberinde de çiftçilerin de eğitilmesi ve aynı zamanda arazilerinde ıslah edilmesi de gerekiyor ki verimlilik artsın. Tabi bunları yapmak için, daha kaliteli ve daha verimli fındık üretebilmek için fındık üreticisinin gelirinin yükseltilmesi gerekir.

“FINDIKTA BU YIL BEKLENTİMİZ EN AZ 120 LİRADIR”

Bu zincir halkası, üretici üretimini yapacak, sanayi işleyecek ama üretici burada para kazanamadığında da ve yalnızca geçimini çok zor yapabildiği noktada bahçenin ıslah edilmesi üretimi artırabilmesi için ek bir bütçe ayırmakta zorlanıyor. Bundan dolayı da fındıkta üreticiyi memnun eden, geçimini de sağlarken araziye de hizmet eder bir fiyatın açıklanmasına ihtiyaç var”

Özel okulların yıllık ücretleri açıklandı! İşte dudak uçuklatan rakamlar!

Doları olan duymadım demesin! İslam Memiş'ten çarşamba ve perşembe gününe dikkat uyarısı geldi!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer yeni ekonomi yönetimine dair açıklama!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön