30 / 04 / 2024

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Koç Holding 35 bin ofis çalışanının kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçeceğini açıkladı. Peki, bu süreçte ofisler ve çalışma yaşamı nasıl dönüşecek?



Koç Holding 35 bin ofis çalışanının kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçeceğini açıkladı. Microsoft, Twitter, Facebook, PSA Group gibi devler de daha önce bu yöndeki kararlarının açıklamıştı. Peki, bu süreçte ofisler ve çalışma yaşamı nasıl dönüşecek?

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ve Han Spaces CEO'SU Gizem Burteçin büyük dönüşümü Capital'den Özlem Aydın Ayvacı'ya anlattı. 

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Stok zaten fazlaydı

"Hepimiz iş yapış şeklimizi tam 1 yıldır dönüştürüyoruz. Ofisler için zaten bir stok fazlalığı mevcuttu. Bu tam da bir fırsat olabilir. Ofisler farklı kullanım alanlarına dönüşebilir. Koç Holding'in kararı aslında ekosistemin dönüşüme başladığını vurguluyor. Mekanlar için belirlediğimiz sınırlı kullanım farklılaştı. Sınırlar açıldı.

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Çoklu Lokasyon

Yeni dönemin esnek çalışma talebi buna uygun mekanlarda teknolojiyle, şirket kültürüyle ve politikalarıyla ve tabii ki İSG ve hukuk çerçevesinte düzenlenmeli. HAN Spaces'te şirketlere sunduğumuz platform altyapısıyla çalışanın uygulama üzerinden check-in yaparak evine en yakın hana gidip orada çalışabilmesini ve şirketin bu çoklu lokasyon mantığını yönetebilmesini sağlıyoruz."

 

Pandemi ve uzaktan çalışma şehirden göçü hızlandırdı!


Geri Dön