25 / 07 / 2024

Uzman ekonomistlerden peş peşe yıl sonu dolar tahminleri! En yüksek ve en düşük tahminler açıklandı!

Uzman ekonomistlerden peş peşe yıl sonu dolar tahminleri! En yüksek ve en düşük tahminler açıklandı!

Önümüzdeki dönemde enflasyondaki artış hızı düşse bile seçim ekonomisinden kaynaklanan bütçe açıkları, erken emeklilik, asgari ücret, KGF ve deprem sonrası ev fiyatları gibi etkenlerin enflasyon üzerindeki etkisine dikkat çeken ekonomistler, dolar/TL kuruna ilişkin tahminde bulundu.




Dört ekonomistin bir yıl sonrasına yönelik medyan TÜFE beklentisi ise yüzde 37,50 oranında artış olurken, maksimum tahmin yüzde 41,77 seviyesinde, minimum tahmin ise yüzde 33,90 artış oldu.

YIL SONU DOLAR/TL TAHMİNİ

Dört ekonomistin katılım sağladığı yıl sonu dolar/TL kuru anketinde, medyan tahmin 23,1950 seviyesinde olurken, ortalama tahmin 21,5500 seviyesinde oldu. Kur için maksimum ve minimum tahminler sırasıyla, 24,8100 ve 15,0000 seviyesinde gerçekleşti. Geçen ayki ForeksHaber anketinde medyan beklenti 23,5000 seviyesinde yaşanırken, maksimum tahmin 24,4700, minimum tahmin ise 22,0000 olmuştu.

Uzman ekonomistlerden peş peşe yıl sonu dolar tahminleri! En yüksek ve en düşük tahminler açıklandı!

Dinamik Yatırım BaşEkonomisti Enver Erkan, önümüzdeki dönemde emtia fiyatlarındaki gerileme, baz etkisi, kredi erişiminin kısıtlanması, yönetilen fiyatlar üzerindeki kamu kontrolü gibi konularla enflasyondaki artış hızının azalacağının altını çizerek, "Diğer taraftan, seçim ekonomisinden kaynaklanan bütçe açıkları, erken emeklilik, asgari ücret, KGF ve deprem sonrası ev fiyatları gibi etkenlerin enflasyon etkisi hesaplanmalıdır" şeklinde konuştu.

Enflasyonun 2023 ortasına kadar yüzde 50 altına doğru düşmesini muhtemel olduğunu, fakat bundan sonraki sürecin tümüyle para politikası gelişmelerine bağlı olacağını düşündüklerini söyleyen Erkan, mevcut faiz/para politikasının, yüzde 55,2'lik enflasyona rağmen yüzde 8,5'lik politika faizi çerçevesinde faiz oranlarının düşürüldüğü bir konseptte enflasyonu düşürmek amacıyla alışılmadık bir temele sahip olduğunu ifade etti.

Dünyaca ünlü dev bankadan sürücüleri üzecek peş peşe yıl sonu petrol tahmini! Üç haneli rakamlar mı geliyor?

Asgari ücrette üç seçenek masada! 10 bin TL’nin üstüne çıkacak mı? Tek tek hesaplandı!

Nokta atışı fiyatlar veren İslam Memiş’ten heyecanlandıran yeni uyarı: “Yeni rekorlara hazır olun!”


Geri Dön