10 / 05 / 2024

Uzman isim 2023 için flaş altın uyarısı yaptı! Tüm zamanların en yükseği gelecek!

Uzman isim 2023 için flaş altın uyarısı yaptı! Tüm zamanların en yükseği gelecek!

Altın fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Geçen hafta 1093 liranın üzerinde rekor kıran altının gram fiyatı şimdi 1088 liradan satılıyor. Yatırımcılar, "Altın ne kadar olacak?" sorusuna yanıt ararken, uzmanlardan yanıt geldi.



Altın fiyatları 1.814 dolar civarında seyrediyor. 2022'nin sonunda, geçen ayın iki yılın en düşük seviyesinden yüzde 11 artacak.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ardından Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın da (BoE) geçen hafta sıkılaşma hızını azaltmasına dönük "şahin" duruşlarını koruduğunu aktardı.

Analistler, geçtiğimiz hafta merkez bankası kararının dalgalı bir seyir izleyerek altının ons başına sınırlı bir düşüşle sonuçlandığını ve açıklanan verilerin ekonomik yavaşlamanın altın fiyatını aşağı çektiğine işaret ettiğini belirtti.

 Uzman isim 2023 için flaş altın uyarısı yaptı! Tüm zamanların en yükseği gelecek!

2023 YILI İÇİN UZMAN İSİMDEN ALTIN ÖNGÖRÜSÜ

Portföy yöneticisi ve Avrupa borsasında  işlem gören bir borsa yatırım fonu olan AuAG ESG Gold Mining'in portföy yöneticisi ve kurucusu Eric Strand, 2023 görünümü altında yeni bir boğa koşusunun başlangıcı olabileceğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"2023 boyunca altın için tüm zamanların en yüksek seviyesini ve fiyatın 2.100 doların üzerine çıktığında yeni bir sürekli boğa piyasasının başlamasını bekliyoruz"

Altın talebinin 2022'nin büyük bölümünde durgun kalacağını kaydeden Strand, Fed'in agresif para politikası duruşu sona yaklaşırken altın piyasasının yatırımcı ilgisini yeniden yönlendirebileceğini kaydetti.

Strand sözlerini şu şekilde devam ettirdi; 

"Merkez bankalarının faiz artırımlarına odaklanacakları ve 2023 boyunca güvercin davranacakları kanaatindeyiz. Bu da önümüzdeki yıllarda altın için patlayıcı bir hamleyi ateşleyecek"

179 TL’lik oyun şimdi bedava! Yüzde 75'e varan indirim! 21 Aralık 2022 fiyat listesi..
Steam'de 85'e varan çılgın indirim başladı! Oyun sevdalıları bu habere bayılacak! 21 Aralık 2022 fiyat listesi...
İş Bankası'ndan dev kampanya! Son tarih 31 Aralık 2022!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön