06 / 05 / 2024

Uzman isim açıkladı! EYT’liler hakkınız elden gidebilir! EYT’de hayati önem taşıyan SMS detayı!

Uzman isim açıkladı! EYT’liler hakkınız elden gidebilir! EYT’de hayati önem taşıyan SMS detayı!

EYT’liler eğer bunu yapmazsa hakları yanabilir. Kritik SMS detayını uzman isim açıkladı! İşte detaylar!



SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, emekli olacak EYT'lilerin ilk emekli maaşlarını alacakları tarihi açıkladı ve SMS mesaj ayrıntısına dikkat çekti. EYT için hazırlanan kanun düzenlemesi 3 Mart 2023 tarihinde TBMM'de onaylanarak kanun şeklini aldı. Şartları sağlayan çalışanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) EYT başvurusu yaparak emekli olabilecekler.

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdikten hemen sonra milyonlarca kişinin başvuru yaptığını dile getirdi. SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, İzmir'de başvuru sayısının 40 bini geçtiğini açıkladı.

EYT'LİLER İLK MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK?

EYT'li vatandaşların maaşları için emeklilik sicil numarasının önemli olduğuna dikkat çeken Kurt, "Vatandaşlarımız Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine bakılarak maaşlarını alacak. BAĞ-KUR'lular da Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarını alabilecekler” diye konuştu.

BAŞVURU SIRASINDA SMS DETAYINA AMAN DİKKAT!

EYT'lilerin ilk emekli maaşına ne zaman alacağını merak ettiğini belirten Kurt, başvuru esnasında önemli hususlara dikkat ederek bunu erken öğrenmenin mümkün olduğunu söyledi. Emekli aylığı bağlanıp bağlanmadığının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından cep telefonu kısa mesaj olarak gönderildiğini yineleyen SGK İzmir İl Müdürü Kurt, vatandaşların başvuru esnasında cep telefon numaralarını doğru vermeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Kurt açıklamasının devamında ise şunları söyledi; “Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden emeklilik sorgulama bağlantısından maaşlarının bağlanıp bağlanmadığını kolaylıkla öğrenebilir. Vatandaşlar, mart ayında başvurularını yaptılarsa, 1 Nisan'dan itibaren emeklilik aylıklarını alacaklardır.

EYT kapsamındaki kişiler yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart tarihinden itibaren aynı ay içinde farklı günlerde yaptığı başvuruların birbirinden farkı yoktur. Yani mart ayı içinde hangi gün başvuru yaparsa yapsın 1 Nisan'da emekli aylığını hak etmiş olurlar. EYT’li vatandaşlar, Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. BAĞ-KUR'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarını alabilecekler. Ek olarak da emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden maaşlarını alabilirler"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön