19 / 05 / 2024

Uzman isim seçimden sonrası için flaş uyarı yaptı! Doların 31 TL olacağı tarihi açıkladı

Uzman isim seçimden sonrası için flaş uyarı yaptı! Doların 31 TL olacağı tarihi açıkladı

Dolar kurunda meydana gelen hareketlenmelere dair yapılan açıklamalara her geçtiğimiz gün yenisi eklenmeye devam ediyor. Dolar kurunda korkutan öngörüler yapan araştırmacı dolara borcu olanları çok üzecek.




DOLAR KURUNDA SÜRPRİZ TAHMİN

Ashmore Araştırma Birimi Başkanı Gustavo Medeiros'un öngörülerini duyan yatırımcılar dolar bozdurmaktan son anda caydı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. turun 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olmasıyla beraber Cumhurbaşkanı Seçimi sonrasında dolar / TL kurunun 30 TL ile 31 TL bandına  yerleşmesi borçlu olan vatandaşları tedirgin etti.

Dolar tahmini yanı sıra kredi risk priminin yenden 900 baz puan civarlarına yükselebileceğine dair tahminini paylaştı. Reuters aracılığı ile paylaşılan bir habere göre, Türkiye'de yapılacak 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki belirsizlik ebebiyle piyasalardaki etkilenmelerin devam ettiği söyleniyor.

 Uzman isim seçimden sonrası için flaş uyarı yaptı! Doların 31 TL olacağı tarihi açıkladı

RİSK PRİMİ DOLAR İÇİN ÖNEMLİ

Kredi ödeyebilme durumu olarak söylenen risk primi Türkiye'de dikkat çekiyor. 5 senelik kredi temerrüt takası (CDS), 14 Mayıs seçimleri bitiminde yükselerek 675 puanı gördüğü söylendi. Bu yükseliş sonrasında dolar kuru 19,80 civarlarına yaklaştığı dikkat çekiyor. Medeiros aracılığı ile yapılan risk primi değerlendirmesi ise şu şekilde;

"CDS'ler geçen senenin temmuz ayında olduğu gibi tekrar 900 baz puana erişebilir. Eğer TL'sinin enflasyon kadar değer kaybedeceğini varsayarsak dolar/TL, 30, 31 oranını gelebilir."

Uluslararası Ticaretin Ana Para Birimi: Dolar, dünya genelinde uluslararası ticaretin en yaygın kullanılan para birimidir. Birçok ülke, dış ticaret işlemlerini dolar cinsinden gerçekleştirir. Dolayısıyla, doların uluslararası ticaretteki rolü ve kabul görmesi, küresel ekonomik ilişkilerin temelini oluşturur.

Dünya Rezerv Para Birimi: Dolar, merkez bankalarının döviz rezervlerinin önemli bir bileşenidir. Birçok ülke, doları rezerv para birimi olarak tutar. Dolar rezervlerinin yüksek olması, bir ülkenin ekonomik güvenilirliğini ve uluslararası ödemelerde esneklik sağlamasını sağlar.

Denizbank'tan kaçıranı pişman edecek kampanya! Şartları sağlayan herkese 300 TL ödenecek!

İslam Memiş'ten altın almak isteyenlere kritik uyarı! 

Kuveyt Türk'ten emeklileri bayram ettirecek kampanya! İşte tam bu kadar para alacaksınız


Geri Dön