28 / 04 / 2024

Uzman isimden çok çarpıcı iddia! Borsada ralli bitti!

Uzman isimden çok çarpıcı iddia! Borsada ralli bitti!

Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aşçıoğlu, borsada son günlerde yaşananlarla ilgili kesin konuştu. “Borsada ralli bitti!” diyen Aşçıoğlu, borsanın neden son günlerde düşüşte olduğu ve önümüzdeki dönemde yaşanacak olanlar hakkındaki öngörülerini de paylaştı.



Ünlü ekonomist Mehmet Aşçıoğlu, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde yaşananları için tek cümle ile net konuştu: “Borsada ralli bitti!”

Uzman isimden çok çarpıcı iddia! Borsada ralli bitti!

Youtube’daki Ekonomi Ekranı kanalında Sami Altınkaya’ya konuşan Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aşçıoğlu borsada artık yılbaşından önceki gibi ralli yaşanmayacağını iddia etti.

Borsanın bu zamana kadar enflasyondan kaçan yatırımcının tek adresi olduğunu hatırlatan Aşçıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bence borsada ralli bitti. O iş şimdilik rafa kalktı. Ama endeks yükselişi bitti mi diye sorarsanız o ayrı bir şey. Ralli demek, borsadaki ayrım gözetmeksizin tüm hisse senetlerinin yukarı doğru gitmesi. İşte o bitti. Dün bugün satış yedik neden, insanların aklında 5.700 puanda 4.600’e kadar olan düşüş var. Bunu gören yatırımcı, hazır 5.000 puanın üzerindeyken satayım diye düşünür. Biz onların satışını gördük. İkincisi ise karda olup da ilk yükselişte satmayanlardı ve bu sefer sattılar. Üçüncüsü ise fon tercihlerini değiştirme arzusunda olanlar. Bunların bazıları metal almak, bazıları ise dövize geçmek istedikleri için hisselerini azaltıyor. İşte tüm bunlar bu satışların sebebi.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön