18 / 07 / 2024

Uzman İsimden Dolar Tahmini: Dikkat Çeken Analizler ve Beklentiler

Uzman İsimden Dolar Tahmini: Dikkat Çeken Analizler ve Beklentiler

Son zamanlarda dolar, euro ve altın piyasasında yaşanan hareketlilik, yatırımcıları tedirgin etmeye devam ediyor. Döviz ve Altın Piyasa Uzmanı Adnan Kapıkaya, konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.




Uzman İsimden Dolar Tahmini: Dikkat Çeken Analizler ve Beklentiler

Uzmanlardan Farklı Görüşler

Döviz ve altın piyasalarında uzmanların tahminleri farklılık gösteriyor. Adnan Kapıkaya, doların 25 liraya gerileyeceğini söylerken, diğer uzmanlar ise doların 30-35 seviyelerine çıkabileceği öngörüsünde bulunuyor. Önümüzdeki günlerde Amerika'nın faiz kararı da dikkate alınarak eurodaki dalgalanmaların yaşanabileceği ifade ediliyor. Merkez Bankası'nın ise doların seyrini yakından takip ettiği ve 28 lira seviyesinin kritik bir nokta olduğu belirtiliyor.

Sonuç ve Beklentiler

Dolar, euro ve altın piyasasındaki hareketlilik, yatırımcıları tedirgin etse de uzmanların farklı tahminleri dikkat çekiyor. Özellikle doların 28 lira seviyesini aşması durumunda ciddi bir satış baskısıyla karşılaşılabileceği bekleniyor. Ancak, doların 25 liraya gerileme olasılığı da göz ardı edilemez. Önümüzdeki günlerde Amerika'nın faiz kararı ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar döviz ve altın piyasalarını etkilemeye devam edecek gibi görünüyor. Yatırımcılar, uzman görüşlerini takip ederek ve piyasaları dikkatlice izleyerek kararlarını vermelidirler.

Doları olan olmayan hemen buraya baksın! Bugün 1 dolar ne kadar? 18 Temmuz 2023 euro, dolar, sterlin...

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 38 lira seviyesine ulaşabileceğini öngörüyor!

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!


Geri Dön