Altın & Dolar

Uzmanından elinde avucunda dolar olanlara uyarı: Dolardan yatırım aracı olmaz!

Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan döviz kurları yönünü yukarı çevirirken, uzmanından elinde avucunda dolar olanla için kötü haber geldi. 

Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan döviz kurları yaklaşık olarak iki ay boyunca devam eden yatay seyirden sonra yönünü yukarı çevirdi.

Dün 33 TL seviyelerini test ederek rekor tazeleyen Dolar/TL, güne 32,84 civarında başladı. Piyasalar bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını takip edecek. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutmasına kesin gözüyle bakılırken ayrıca faizlerdeki dalgalanmayı önlemek için yeni adımlar atabileceği de kaydediliyor. 

Pek çok kişi dolar kurunun yükselip yükselmeyeceğini merak ederken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman da resmi X hesabı https://twitter.com/calmanmuratali üzerinden dolar ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. 

Murat Ali Calman, paylaşımda "Hemen her aracı kurum raporu dolarTL için yıl sonu 36-38 bandında hedef veriyor...Yabancı kurumlar da buna dahil Bütün ekonomistler doların enflasyon üstü getiri vermeyeceğine ikna oldu. Bizim Çankırılı Mehmet ağa ikna olmadı" ifadelerini kullandı. 


Murat Ali Calman'ın paylaşımı şu şekilde:

Hemen her aracı kurum raporu dolarTL için yıl sonu 36-38 bandında hedef veriyor...

Yabancı kurumlar da buna dahil

Bütün ekonomistler doların enflasyon üstü getiri vermeyeceğine ikna oldu. Bizim Çankırılı Mehmet ağa ikna olmadı

DOLARDAN YATIRIM ARACI OLMAZ

Murat Ali Calman'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Kiraların belirlenmesinde en makul yöntem enflasyon ortalaması! 1 Temmuz sonrasında piyasa etkilenmez!

Konut fiyat artışı enflasyonun altında kaldı!

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!