11 / 05 / 2024

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte seçimden sonra dolar kuru bu kadar olacak?

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte seçimden sonra dolar kuru bu kadar olacak?

Yaklaşan seçimlerle beraber yerli ve yabancı ekonomistler vesilesi ile açıklamalar yapılmaya devam ediliyor.  14 Mayıs 2023 itibari ile yapılacak olan seçimler ile beraber dolar kuru vatandaş tarafından merak konusu oldu.



CUMHUR İTTİFAKI SEÇİM SENARYOSU

Seçimin akabinden senaryolarını kapsayan bir rapor sunan Morgan Stanley 3 Şubat'taki raporunda yapılan ön görüleri yeniledi. Cumhur İttifakı'nın elde ettiği senaryoda ananevik bir politika görülmediği söylendi 

Rusya ile Körfez ülkeleri gibi öteki ülkelerden gelen para girişleri ile beraber düzenleyici ve aktif rezerv idaresine bağlı olup, dövizdeki düzenlemenin daha sınırlı olabileceğini paylaştı. Söylenen durumun 3'üncü çeyreğe kadar muhafaza edilebileceğini fakat Dolar/TL kurunda 2023 senesinin bitimine doğru daha kesin bir değer kaybı görüleceği ön görüler arasında yer alıyor.

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte seçimden sonra dolar kuru bu kadar olacak?

MİLLET İTTİFAKI SEÇİM SENARYOSU

Millet İttifakı'nın zaferi ile beraber seçimin akabinde enflasyonun yüzde 45 olması ve 1 yıllık süreç dahilinde enflasyonun yüzde 32 seviyesinde olması beklentiler arasında yer alıyor. Politika faizinde var olan ilk hareketin ise yüzde 30 - 35 civarlarına kadar çıkması söz konusu. Bu senaryo dahilinde faizler sene bitimi ile beraber yüzde 40-45'e çıkması tahminler arasında yer aldı.

2008 sonrası sigortalılar dikkat! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz

EYT'liler bu habere çok üzülecek! Bu şartları yapmayanlar emekli olamayacak

Hepsi Burada'dan çılgın indirim! İPhone 13'e yaptığı kampanya dilden dile dolaşacak

 


Geri Dön