30 / 04 / 2024

Uzmanlar yatırımcıları uyardı: 500 liradan gram altın almayın!

Uzmanlar yatırımcıları uyardı: 500 liradan gram altın almayın!

Altın fiyatlarında son günlerde gerçekleşen yükseliş yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yaz aylarının gelmesi ile altın fiyatlarının hangi seviyelere ulaşacağı merak ediliyor...



Altın fiyatlarındaki son durum yatırımcısı tarafından sıkı takip ediliyor. Fiyatlarda gerçekleşen hareketli seyir devam ederken yaz aylarının gelmesi ile altın fiyatlarının yönünün nasıl olacağı merak ediliyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; yakın tarihlerte çeyrek altın 800 lirayı, Cumhuriyet altını ise 3.200 liraya ulaştı. 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde yükselişine devam ediyor.

Küresel piyasalarda altın fiyatları, 1,840 doların üzerine yükseldi ve 11 Şubat'tan sonra zirveyi gördü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili uyarılar yaptı ve gram altını 500 lira seviyelerinden almaya gerek yok dedi.

Uzmanlar yatırımcıları uyardı: 500 liradan gram altın almayın!

600 LİRANIN YOLU AÇILDI

İslam Memiş açıklamasında "Herkes gözünü yukarıya doğru çevirecek. Dolar kurunda 9 TL, gram altında 600 TL ve gümüşte 12 TL öngörülerimin artık yolu açıldı. Haziran sonunda gram altın için 600 TL'li rakamları konuşacağız.

Uzmanlar yatırımcıları uyardı: 500 liradan gram altın almayın!
500 LİRADAN GRAM ALTIN ALMAYIN

500 lira seviyesi üzerinden altın almayın. Çünkü bu seviyeler Şubat ayında alanların kaymak yiyecekleri seviyeler. Bu seviyelerden tekrar alıp zarar etmeye gerek yok.

Uzmanlar yatırımcıları uyardı: 500 liradan gram altın almayın!
TERS KÖŞE OLACAK, ATIN 492 LİRAYI GÖRECEK

Çünkü ters köşe olacak. Bu ters köşe de yüksekten altın ve gümüş almamalı. Tekrar kâr satışlarını beklemeli, düzeltmeleri beklemeli. 492 lira seviyesinden bahsediyorum. Ons fiyatında 1845 dolar seviyesinden bahsediyorum.

Uzmanlar yatırımcıları uyardı: 500 liradan gram altın almayın!

HAZİRAN AYINDA...

Haziran ayında ciddi bir sürpriz var. Bence bu sürprize herkes hazır olmalı. Nedir bu sürprizin adı Basel lll. Basel lll ne demektir? Basel Bankacılık Gözetim Komitesi, Yani dünyadaki bütün bankaların finansal varlıklarında değişikliğe gidecekler. Gaza gelmeyin satmayın, satan yerine koyamıyor. O yüzden alan yatan mutlu, alan satan zararlı. O yüzden bence al sat değil de, al yat yapmanın daha mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

Memiş önceki haftalarda yaptığı açıklamada da "Yıl içinde altının gram fiyatında 600 lira, gümüşün gram fiyatında 12 lira seviyeleri test edilirse kimse için sürpriz olmamalı. Ons tarafındaki gerilemeye aldanıp kesinlikle varlıklar satılmamalı. Çok pişman olursunuz. TL ile mutlaka fırsat verecektir. Gümüş asla satmayın." şeklinde uyarılarda bulunmuştu.

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Son dakika! Altın fiyatları rekor kırıyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön