14 / 05 / 2024

Uzungöl'de imar kirliliğinin önüne geçilecek!

Uzungöl'de imar kirliliğinin önüne geçilecek!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yaptığı açıklamada, Trabzon ' un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl' ün, ülke ve bölge turizmi açısından önemli bir yer olduğunu söyledi...



DOĞU KARADENİZ'İN en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de çevre düzenlemesi ve kontrol edilebilir yapılanmayla ilgili çalışmalar yürütüldüğü bildirildi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yaptığı açıklamada, Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'ün, ülke ve bölge turizmi açısından önemli bir yer olduğunu söyledi. 

Uzungöl'ün sunduğu doğal güzellikler dolayısıyla bölgeye gelen turist sayısında artış yaşandığını belirten Öz, "Trabzon'u 2013 yılında yaklaşık 1 milyon 945 bin yerli, 764 bin yabancı turist ziyaret etti. Geçen yıl 850 bin kişinin ziyaret ettiği Uzungöl'e bu yıl 1 milyon turistin gelmesini bekliyoruz" dedi. 


Vali Öz, şunları söyledi: "Uzungöl'de hem Yeşil Yol Projesi ile ilgili çalışmalar hem de gölün çevre düzenlemesi ve kontrol edilebilir şekilde yapılanmayla ilgili çalışmalar devam ediyor. Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planı da onaylandı. Uzungöl'de imar kirliliği ve kontrolsüz turizme izin vermeyeceğiz. Uzungöl'de yeni çevre düzenlemeleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin gölün her yerini rahatlıkla yürüyerek dolaşmasını istiyoruz. Bu sayede yeni yatırım ve projelerle doğa turizminden daha çok pay almayı hedefliyoruz." Uzungöl'ün önemli bir eksikliğinin de kongre ve kültür merkezi olduğunu belirten Öz, "Bu eksikliği de kısa sürede tamamlamak için çalışmalara başladık. Uzungöl İmar Planı içerisinde kongre ve kültür merkezinin de yeri ayrılmış" dedi. 



Yeni Akit Gazetesi 


Geri Dön