14 / 05 / 2024

Uzungöl imar kirliliği

Uzungöl imar kirliliği

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, Trabzon'un Çaykara ilçesinde imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen Uzungöl için türkü yazdı.

Uzungöl'de imar kirliliğinin önüne geçilecek!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yaptığı açıklamada, Trabzon ' un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl' ün, ülke ve bölge turizmi açısından önemli bir yer olduğunu söyledi...

1938 yılında İstanbul'un imar planı için 17 milyon TL ayrılmış!

1938 yılında İstanbul'un imar planı için 17 milyon TL ayrılmış. Söz konusu planın iki üç senede bitmesi planlanmış.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü yok!

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Fransa'nın Akdeniz'de petrol ve gaz aramak için Lübnan topraklarındaki rolünü güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü olmadığını belirtti...

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Uzungöl imar kirliliği Haberi

Uzungöl imar kirliliği

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl, imar kirliliğiyle gündeme gelmeye başladı. Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, söz ve müziğini kaleme aldığı türküsüyle tepkisini dile getirdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Lermi, yöre şivesiyle seslendirdiği ‘Uzungöl Şerah’ adlı türküye, Uzungöl’ün manzarasıyla klip çekti. Bölgenin tanıtımına katkı sağlamayı planlayan Lermi, "Trabzonlu olmam dolayısı ile bütün kliplerimi bu doğa harikası bölgede çekiyorum. Bölgenin tanıtımına katkı sunmaya çalışıyorum. Lakin, zamanla bölgede doğa katliamına sebep olduğumuzu gördüm. Sanatçı olarak bunlara da dikkat çekmemiz ve bu anlamda farkındalık oluşturmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Karadeniz'in gözde turizm merkezlerinden biri haline gelen Uzungöl'de, otel, pansiyon ve iş yeri sayısı her geçen gün artıyor.  Bölgede uzun süredir süren imar kirliği sorununu da artırdı.

862 kişi imar barışı başvurusu yaptı

Bölge turizminin gözdesi haline gelen...