29 / 04 / 2024

Uzungöl'de imar kirliliğine türkülü tepki!

Uzungöl'de imar kirliliğine türkülü tepki!

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, Trabzon'un Çaykara ilçesinde imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen Uzungöl için türkü yazdı.



Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl, imar kirliliğiyle gündeme gelmeye başladı. Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, söz ve müziğini kaleme aldığı türküsüyle tepkisini dile getirdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Lermi, yöre şivesiyle seslendirdiği ‘Uzungöl Şerah’ adlı türküye, Uzungöl’ün manzarasıyla klip çekti. Bölgenin tanıtımına katkı sağlamayı planlayan Lermi, "Trabzonlu olmam dolayısı ile bütün kliplerimi bu doğa harikası bölgede çekiyorum. Bölgenin tanıtımına katkı sunmaya çalışıyorum. Lakin, zamanla bölgede doğa katliamına sebep olduğumuzu gördüm. Sanatçı olarak bunlara da dikkat çekmemiz ve bu anlamda farkındalık oluşturmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Karadeniz'in gözde turizm merkezlerinden biri haline gelen Uzungöl'de, otel, pansiyon ve iş yeri sayısı her geçen gün artıyor.  Bölgede uzun süredir süren imar kirliği sorununu da artırdı.

862 kişi imar barışı başvurusu yaptı

Bölge turizminin gözdesi haline gelen Uzungöl'de, imar sorununa bir türlü çözüm bulunamıyor. Son zamanlarda, Körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Uzungöl'de, otel, apart otel, pansiyon ve iş yeri sayısının plansız şekilde çoğalmasıyla birlikte imar kirliliği arttı.

 

 

İmar kirliliği tartışmaları ile gündemde olan ünlü turizm merkezi Uzungöl için Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, söz ve müziğini kaleme aldığı türküsüyle tepkisini ortaya koydu. Lermi  ‘Momoyer' albümünde yer alan ‘Uzungöl Şerah’ isimli türküsüne Uzungöl’ün muhteşem doğasında klip de çekti. Lermi’nin klibinde, yöre şivesiyle ‘Ha soldi ha solacak, yok oldi yok olacak, var mi bir kurtaracak?, Uzungöl mi Şerah mi, Yüreğunuz ferah mi?’ sözleri yer aldı. Klip, paylaşıldığı sosyal medyada da ilgiyle izleniyor.


Geri Dön