06 / 05 / 2024

Validen son dakika duyurusu! O ilçe tamamen yıkılıp yeniden yapılacak!

Validen son dakika duyurusu! O ilçe tamamen yıkılıp yeniden yapılacak!

Yaşanan büyük deprem felaketinde büyük yıkım yaşayan 10 ilden biri olan Gaziantep’te bir ilçenin kalan yapıları da dahil yüzde yüzü yıkılarak yeniden inşa edileceği bildirildi.



Arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Vali Bilgin, “Tüm ekiplerimiz el birliği ile çalışıyor. İlçede son 8 apartmanda enkaz altından arama-kurtarma çalışması yapılıyor . Ülkemizin bu birliği, bütünlüğü olduğu sürece bizler bu afetleri Allah'ın izniyle en kısa sürede atlatacağız” diye konuştu.

Validen son dakika duyurusu! O ilçe tamamen yıkılıp yeniden yapılacak!

“İLÇE TAMAMEN YIKILIP YENİDEN İNŞA EDİLECEK”

İlçenin tamamen yıkılıp yeniden inşa edileceğini bildiren Vali Osman Bilgin,”Yaşadığımız afet çok büyük. Nurdağı ilçesinin kararını Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la aldık. İlçeyi tamamen kaldırıyor, yüzde yüzünü tamamen yıkıyoruz. Bir apartmandan 150 ceset çıkan binamız var. İlçe yeniden inşa edilecek" ifadelerini kullandı.

PROF. GÖKÇEOĞLU FAY ÜZERİNDE DEMİŞTİ

Depremin ardından bölgede inceleme yaptığını bildiren Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim ÜyesiProf Dr Candan Gökçeoğlu Gökçeoğlu, Hatay’ın Hassa, Gaziantep’in ise İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşananları gözlerinle gördüğünü vurgulamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hassa, Islahiye, Nurdağı… Bu ilçeleri fay kesiyor ve bu ilçelerin tamamı fay üzerine oturtulmuş. Gözlerimle gördüm, fayın kestiği bölgelerde ayakta duran tek bir yapı yok. Bu ilçelerde bina iyi yapılmış, kötü yapılmış, yüksekmiş, alçakmış, hepsini parçalamış. İşin tabiatı bu zaten, parçalar!” diye konuşmuştu.


Geri Dön