16 / 05 / 2024

Van'da kurulacak Tekstil Kent projesine ilgi büyük!

 Van'da kurulacak Tekstil Kent projesine ilgi büyük!

Van Tekstil Kent Projesi'ne şimdiden yoğun ilgi olduğunu bildiren Nadiroğlu, geçen süreç içinde batılı birçok firma ile görüştüklerini belirtti



Geçtiğimiz sene depremle sarsılan Van'ın yeniden kalkınması için hazırlanan eylem planı çerçevesinde kurulacağı açıklanan Van Tekstil Kent Projesi'ne şimdiden yoğun ilgi olduğunu bildiren Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, geçen süreç içinde batılı birçok firma ile görüştüklerini belirtti. Nadiroğlu, "Özellikle batı bölgelerimizde üretim yapan birçok firma Van Tekstil Kent'te yer almak için bizimle işbirliği yapacak. Van Tekstil Kent Projesi, Van ekonomisinde lokomotif görevi görecek önemli bir proje" dedi. Proje ile bölgenin tekstil üretim merkezi olacağını dile getiren Nadiroğlu, birçok önemli ve büyük markanın yatırım yapmak üzere araştırma yaptığını kaydetti.


Geçtiğimiz aylarda Van'ı ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'a Tekstil Kent kurulacağını belirterek "Tekstil sektöründe Bangladeş'e, Mısır ve Hindistan'a giden işadamlarımız var. Tekstil Kent, ihtisaslaşmış sanayi bölgesi olacak. Oraya gideceklerine bu bölgelere gelsinler" açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamanın ardından geçen 4 aylık süreçte yapılan faaliyetleri Dünya Gazetesi'ne değerlendiren Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, arsa tahsisi yapılmış olan projenin, alt yapı ve üst yapı projelerinin de hazırlık aşamasında olduğunu bildirdi.


Projenin ortaya çıkmasıyla Van'ın yatırımcılar için oldukça cazip duruma geldiğini ifade eden Nadiroğlu, özellikle açıklanan yeni teşvik paketinde ilin 6'ıncı bölgede bulunmasının Van'ı yatırım açısından cazibe merkezi haline getirdiğini dile getirdi. Nadiroğlu, "Bu süreçte batıdan birçok firma ile görüşmelerimiz oldu. Projenin bitmesi ile bu durum daha da netleşecektir. Özellikle batı bölgelerimizde üretim yapan birçok firma Van Tekstil Kent'te yer almak için bizimle işbirliği yapacak. Van Tekstil Kent Projesi, Van ekonomisinde lokomotif görevi görecek önemli bir projedir" şeklinde konuştu.


Projenin altyapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlanmasının ardından yatırımcılar için hazır hale geleceğini bildiren Nadiroğlu, "Van Tekstil Kent Projesi, Teşvik Paketinin açıklanması ile birlikte bölgedeki en önemli projelerden biri oldu. Tekstil Kent Projesine şimdiden yoğun ilgi var. Kaldı ki birçok önemli ve büyük marka burada yatırım yapmak üzere araştırma yapmakta" dedi.


'Önemli merkez olacak'


Van Tekstil Kent Projesi'nin bölgedeki tekstil üretimi açısından önemli bir merkez olacağına işaret eden Nadiroğlu, "Hükümetin tekstil ürünleri ithalatına getirdiği yeni düzenlemelerle, yurt içinde tekstil üretimi daha cazip hale gelmiştir. Hal böyle iken Van'da kurulacak Van Tekstil Kent yatırımcılar için elbette çok önemli bir yatırım merkezi haline gelecek. Van İran'la 360 km sınırı olan bir kent. Başta İran ilimiz olmak üzere çevredeki birçok il için önemli bir pazar durumunda. Bu nedenle Van Tekstil Kent Projesi'nde üretilen ürünler başta İran olmak üzere, Irak, Azerbaycan, Gürcistan pazarlarına hitap edecek" dedi.


Geri Dön