04 / 05 / 2024

Van Tekstil Kent Projesi

Van Tekstil Kent Projesi

Medeniyetlerin beşiği Van' da 300 dönüm arazi üzerine kurulan ve il merkezine 10 km uzaklıkta bulunan tekstil kent için 17.6 milyon TL ödenek ayrılmış durumda...

Van'da kurulacak Tekstil Kent projesine ilgi büyük!

Van Tekstil Kent Projesi'ne şimdiden yoğun ilgi olduğunu bildiren Nadiroğlu, geçen süreç içinde batılı birçok firma ile görüştüklerini belirtti

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

Van'da 32 fabrikanın inşaatı tamamlandı!

 Van'da Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı kapsamındaki 'Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alanın inşası tamamlandı.

Van için 'zemin sıvılaşması' uyarısı!

İnşaat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Fırat Durmaz,  kent için “Deprem sırasında salınımlardan kaynaklı zeminin sıvılaşma riskinin yüksek olduğu bölgeler var" uyarısında bulundu. 

Bitlis'te Tekstil Kent inşaatı devam ediyor!

Bitlis'te Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulacak Tekstil Kent inşaatı sürüyor. İnşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma sahibi Abdulbaki Menteş, projenin bölgeye değer katacağını açıkladı.

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı ihalesi tamam!

Van'da tekstil yatırımı yapmak amacıyla yer talebinde bulunan firmaların ihtiyacına yanıt verilmesi amacıyla hayata geçirilen "Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi" projesinin altyapı ihalesi gerçekleştirildi.

Van'da deprem bölgesine konteyner kent kurulmalı! 

Van Başkale'de depremin vurduğu mahallelerde incelemelerde bulunan TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü İsmet Bilmez, mevsim koşullarına dikkati çekerek, bölgeye konteyner gönderilmesi gerektiğini söyledi...

Hamdullah Şevli'den Van'a Deprem Parkı yapılsın önerisi!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli yaptığı açıklamada, "Millet Bahçesi perspektifinde bir Deprem Parkı'nın yapılması kent için büyük önem taşıyor" dedi.

Van Kent Parkı hizmete açıldı!

İpekyolu Belediyesi tarafından Van'da hayata geçirilen "Kent Parkı" hizmete açıldı. 4 milyon lira harcanarak yapılan park 8 bin 200 metrekarelik alan üzerine kuruluyor.

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Van'da 154 metruk yapı yıkıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini bozan ve tehlike arz eden yapılarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Yapılan Çalışmalar ile şuana kadar 154 yapı yıktırılarak enkazları kaldırıldı.

Ağrı Tekstil Kent 5 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ağrı'da yapımına başlanan Ağrı Tekstil Kent, işsizlikle anılan şehirde 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Van Tekstil Kent Projesi Haberi

Van Tekstil Kent Projesi

Van'da 300 dönüm arazi üzerine kurulan ve il merkezine 10 km uzaklıkta bulunan tekstil kent için 17.6 milyon TL ödenek ayrılmış durumda. 


Medeniyetlerin beşiği Van, 2011 yılındaki depremle büyük acılar yaşadı. Yıllara yayılan irili ufaklı sarsıntılarla büyük göç veren kent, bir yıl gibi kısa sürede toparlanma başarısını da gösterdi ve potansiyelini harekete geçirerek kendi çabasıyla yeniden ayağa kalktı.


Anadolu tarihinin önemli sayfalarından biridir Van... Medeniyetlerin beşiği Van, 2011 yılında yaşadığı deprem ile büyük acılar yaşadı. Yıllara yayılan irili ufaklı sarsıntılarla büyük göç veren kent, son bir yıl gibi kısa sürede toparlanma başarısını da gösterdi. Evet Van, tıpkı bir Anka kuşu gibi kendi küllerinden kendi çabasıyla yeniden ayağa kalktı. 


Neler mi kazandı Van. Öncelikle Van, sahip olduğu potansiyeller açısından çok önemli avantajlara sahip....