27 / 04 / 2024

Varyap-Uzunlar'ın teknik danışmanı Erişkon'dan Arena uyarısı!

Varyap-Uzunlar'ın teknik danışmanı Erişkon'dan Arena uyarısı!

Türk Telekom Arena'nın teknik danışmanı Akın Erişkon, Almanya'da yapılan rüzgr testlerinin İstanbul'a uymadığını belirterek, "Bu testlerin Seyrantepe koşullarına göre yapılması gerekiyor. Bu işlem gerçekleştirilmezse ileride vahim sonuçlar doğabilir" dedi



Türk Telekom Arena'yı inşaa eden Varyap - Uzunlar ortak girişiminin teknik danışmanlığını üstlenen Erişkon Mühendislik Şirketinin sahibi Akın Erişkon, Almanya'da yapılan hesapların Türkiye'ye uymadığını söyledi. Milliyet'e konuşan Erişkon, çatıdan kopan parçanın, "açık bir uyarı" olduğunu ifade etti.

Rüzgr testlerinin Seyrantepe'ye göre yapılması gerektiğine dikkat çeken Akın Erişkon, "Panellerden birinde, 18 perçinden 6 tanesi tersten gelen rüzgr nedeniyle yerinden çıktı. Bu rüzgrın paneli zorlaması rüzgr etütlerinin doğru, düzgün yapılması gerektiğini açıkça gösteriyor. Almanya'da yapılan hesaplar Türkiye'ye uyarlandı. Ancak bu stat, Almanya'daki örneğinden iki kat daha yüksek. Bu stadın rüzgar koşulları Seyrantepe koşullarında ölçülmelidir. Bu testler yapılmazsa ileride daha vahim sonuçlar doğabilir" diye konuştu.

Galatasaray Külübü ile GSGM arasında yapılan sözleşmede 2-3 yıl içinde stadın üzerinin tamamen kapatılmasının bulunduğunu da hatırlatan Erişkon, "Bunu ileri sürerek, başkanı sıkıştırmanın gereği yok. Almanlar yılda 4-5 ay kar dönemi için çatı yaptı. İstanbul'da ise yılda ortalama 12 gün kar var. Ayrıca kapağı koyarken dışarıdan iki tane vinç gerekli. Otoyol ve yamaç bunun için müsait mi, bunlar iyi düşünülmeli" dedi.

Adnan Öztürk: Faydalı oldu

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Türk Telekom Arena'da endişe edilecek bir problem olmadığını açıkladı. Sarı-kırmızılı yönetici, "Rüzgr panelinin uçması ardından çatı tartışmaları yeniden başladı. Bu durum stadın üstünün kapatılması için faydalı oldu. Çatı için anlaştığımız firma ile yaklaşık 1 aydır görüşüyoruz. Bu olaydan sonra hesaplar yeniden gözden geçirilmelidir. Çatı için çalışmalarımız devam ediyor. Konu netleşince açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bayraktarla buluşuyorlar

Galatasaraylı yöneticiler bugün Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile bir araya gelecek.  TOKİ  Başkanı olduğu dönemde, Türk Telekom Arena'nın açılışında yaptığı konuşma yüzünden tepki toplayan ve kulüpten ihracı gündeme gelen Bayraktar ile yapılacak toplantıda buzların eritilmesi hedefleniyor. Başkan Yardımcıları Adnan Öztürk ve Refik Arkan'ın yanı sıra Sportif A.Ş. Genel Müdürü Ebru Köksal'ın, Bakan Bayraktar'la yapılacak toplantıda yer alacakları öğrenildi.
Milliyet/Ulaş Gürşat


Geri Dön