30 / 06 / 2024

Vatandaş palamuttan sonra hamsi ve lüfere de doyacak!

Vatandaş palamuttan sonra hamsi ve lüfere de doyacak!

Yeni balık avı sezonunda palamut bolluğunda geçen seneye göre 10 kata varan artış yaşandı. Lüfer ve hamside de bu ayın sonundan itibaren bereket bekleniyor.



Sektör temsilcileri, 1 Eylül'de başlayan ve yaklaşık 40 günün geride kaldığı balık avı sezonuna yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaş palamuttan sonra hamsi ve lüfere de doyacak!

İstanbul Su Ürünleri Hali Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) Başkanı Metin Akçay, bu dönemde çok yoğun bir palamutla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, geçen seneye göre 10 kata varan artış yaşandığını kaydetti.

Palamudun bir göç balığı olduğunu kaydeden Akçay, avlanan balıkların yüzde 80'i göç balığı olduğunu belirtti. Akçay "Palamut da bunlardan bir tanesi. Palamut normalde Karadeniz'den başlar, Akdeniz'e açılır ve okyanuslara kadar gider" dedi. Palamutun her yıl aynı şekilde geri de dönmediğini ifade eden Akçay, "Bu yıl dönüş dönemine denk geldiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Akçay, şu anda palamut fiyatlarının geçen sene ile hemen hemen aynı olduğunu belirterek, "1-1,2 kilogram gelen palamutlar 40-50 Türk Lirası, 500-600 gram gelenler ise 20-30 Türk Lirası arasında satılıyor. Giderlerimiz artmasına rağmen geçen yıl ile aynı fiyatlar var. Kırmızı eti ve tavuk etini düşündüğümüzde balık çok uygun kalıyor." dedi. İşte Akçay'ın tüketicilere verdiği önemli tavsiyeler...


Geri Dön