27 / 04 / 2024

Vatandaşın kredi kartı borcu 323 milyar lira!

Vatandaşın kredi kartı borcu 323 milyar lira!

Türkiye’deki toplam kredi hacmi, 2021 yılının aynı dönemine göre Türk Lirası bazında yüzde 59’luk bir artışla 6,65 trilyon Türk Lirası seviyesine gelirken en çok artışın yüzde 76 ile ihtiyaç kredilerinde yaşandığı görüldü.



2021 yılı eylül ayında toplam 181,6 milyar Türk Lirası olan dolaşımdaki kredi kartı borcu ise bu yıl toplamda yüzde 60’lık artışla 323 milyar Türk Lirasına ulaştı.

Türkiye’de hemen hemen her gün gündemin baş konuları arasında yer alan faiz ve krediler ile ilgili güncel verileri araştırdı.

Bir internet sitesinin yaptığı analize göre içinde bulunduğumuz eylül ayında Türkiye’deki toplam kredi hacmi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Türk Lirası bazında yüzde yüzde 59’luk artışla 6,65 trilyon Türk Lirası seviyesine gelirken en çok artışın yüzde 76’lık artışla toplamda 563 milyar Türk Lirası seviyesine gelen bireysel ihtiyaç kredilerinde yaşandığı görüldü.

Toplam kullanılan kredilerin yüzde 20’sini 1,27 trilyon Türk Lirası ile tüketici kredileri ve kredi kartları oluştururken tüketici kredilerinin de yüzde 44’ünü ihtiyaç kredileri ve toplamda yüzde 28’ini konut kredileri ile yüzde 2’sini taşıt kredileri oluşturdu. 2021 yılının aynı dönemine göre Türk Lirası bazında tüketici kredilerinde yüzde 71’lik bir yükseliş yaşanırken dolar bazında ise yüzde 58’lik bir azalış oldu.

Vatandaşın kredi kartı borcu 323 milyar lira!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön