02 / 05 / 2024

Vefa Grup İngilizlere 450 prefabrik ev gönderiyor!

Vefa Grup İngilizlere 450 prefabrik ev gönderiyor!

Afganistan, Cezayir, Gala gibi ülkelere de hem ürün hem know-how ihraç eden Vefa Grup, İngiltere'ye prefabrik ev ihraç etmeye başlıyor. 



Vefa Grup, İngiltere’ye prefabrik ev ihraç etmeye başlayacak. Ön üretimli konutlarla dünyanın farklı ülkelerinde hazır-teslim taahhüt projeleri yapan şirket, Afganistan, Cezayir, Gala gibi ülkelere de hem ürün hem know-how ihraç ediyor.

Vefa Grup İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, grup olarak Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 610’uncu firması olduklarını söyledi. Türk firmalarının yurt dışına açılmasını destekleyen Turquality’ye sektörde kabul edilen ilk firma olduklarını belirten Koçyiğit, 'İlk büyük ihracatımızı 1997 yılında 1 milyon dolar olarak gerçekleştirmiştik. O yıldan bu yana tam 22 yılda ihracatımızı tam 40 kat artırmayı başardık. 2000 yılından bu yana da ihracatımızı her ay kesintisiz sürdürüyoruz. Bugüne kadar toplam 100’den fazla ülkeye ihracat yaptık. Her yıl 30- 35 ülkeye ürünlerimizi ve çözümlerimizi ulaştırarak o ülkelerde proje gerçekleştiriyoruz. Her yıl yurt dışında 10’a yakın fuarda yer alıyoruz. Şu anda 10’a yakın ülkede projelerimiz devam ediyor. Buna ek olarak pazarlama ve satış ekibimiz Güney Amerika, İngiltere, Kuveyt, Afrika ve Rusya’da sözleşme ve iş görüşmeleri yapıyor' dedi.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye’den İngiltere’ye il kez 450 adet hazır prefabrik ev ihraç ediliyor. Taşıma işlemleri iki etap şeklinde olacak. Her biri 62 metrekare büyüklüğünde modüler konuttan meydana gelen projenin detayları, fabrikada hazırlanan mono bloklar halinde sevk edilecek. 

Turan Koçyiğit 'Proje kâğıt aşamasından sonuca kadar sahada derin bir araştırma çalışmasıyla hazırlandı. Dolayısıyla projemizin tüm aşamalarını hiç sıkıntı yaşamadan sürdürüyoruz' şeklinde konuştu. Koçyiğit, yüzde 60 yurt dışı kapasitesi ile çalışmaya devam edeceklerini, 2023’ün 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sağlamaya çalışacaklarını bildirdi.

13 ülkeye konut, okul, hastane

1) Venezuela’da 2 bin hafif çelik sistemiyle konut ve okul.
2) Gabon’da 600 konut.
3) Malezya’da 80 bin metrekare üst düzey yönetici lojmanı.
4) Irak’ta 1 bin prefabrik panel sistem konut ve sosyal tesisler.
5) Somali’de 200 yataklı hafif çelik yapı hastane.
6) Irak ve Suriye’de okullar.
7) Gana’da 100 farklı bölgede seçim ofis binaları.
8) Peru’da işçi kampları.
9) Fildişinde Francophone Olimpiyatları için 4 bin sporcu kapasiteli Olimpiyat Köyü.
10) Patagonya’da konut projesi.
11) Almanya’da mülteci kampları, İngiltere’de sosyal tesis.
12) Afganistan hükûmetine prefabrik ve hafif çelik imalat fabrikası kurulumu ve yönetimi,

Prefabrik ev üretmek için gerekli süre ve harcama bedeli, sisteme göre değişiklik gösteriyor. Örneğin ekonomik prefabrik panel 120 m² bir konut 60 bin TL’ye 15 gün içerisinde hazırlanıyor. Şirket, Nestavilla sistemine göre 120 metrekarelik bir konutu 90 bin TL’ye 30 gün içerisinde teslim ediliyor. Hafif çelikte150 bin lira maliyet hesaplanırken 2 katlıda fiyat yüzde 20 artıyor. Ev için 500 metrekare arsa olması yetiyor.


Geri Dön