01 / 09 / 2024

Vekile kelepir ev

Vekile kelepir ev

AKP'li eski ve yeni 37 milletvekilinin Ankara'nın Çukurambar semtinde, değeri 480 bin TL olan konutlara yaklaşık 250 bin TL ödeyerek sahip oldukları öne sürüldü



Kanal D Ana Haber Bülteni'nde dün yeralan haberde, AKP'li eski ve yeni 37 milletvekili ile bazı bürokratların Çukurambar semtindeki lüks konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yarı fiyatına satın aldıkları belirtildi. Habere göre, AKP'li milletvekillerinin yarı fiyatına konut sahibi olmasını sağlayan süreç şöyle gelişti:

Vekâletler eski AKP'li vekile
Çukurambar'da konutların bulunduğu arsa  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne aitti. Belediye, arsayı imara açarak müteahhite verdi ve `95 daireyi alırım' dedi.
İnşaatın kısa sürede bittiği arsada lüks konutlar yükseldi. Büyükşehir belediyesi 95 daireyi satmak üzere aldı ve bu dairelere AKP'nin kurucusu, eski AKP milletvekili Osman Nuri Filiz talip oldu. AKP'li bazı vekiller de `Benim adıma daireyi al' diyerek Filiz'e vekâlet verdiler. Böylece AKP'li vekiller, cephesine göre 210 bin TL veya 260 bin TL ödeyerek konut sahibi oldular.
Haberde, lüks konutlarda oturanlar çok amaçlı spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortları, sauna ve Fin hamamından da faydalanabilecekler.

Milliyet


Geri Dön